“Blic” odmotava klupko: Novinar Rastoder trebalo da preda novac Sinđeliću i da mu prenese poruku tužilaštva!

0

Novinar Samir Rastoder je protjeran iz Srbije jer je planirao da preda novac i prenese poruku svjedoku saradniku u slučaju poznatom kao “državni udar” Saši Sinđeliću, piše danas beogradski Blic.

Blic je objavio sličnu verziju događaja koju je ranije objavio IN4S, a koju je portal Standard, u kom je Rastoder urednik, demantovao.

Standard tvrdi da je Rastoder zaustavljen na novinarskom zadatku, da su ga pretresali i maltretirali iz srpske policije i Bezbjednosno-informativne agencije i da su ga pustili tek nakon što je redakcija poslala poruku da će to tretirati kao otmicu.

Blic, međutim, navodi da su Rastoder i Danilo Pejović uhapšeni u blizini Kruševca dok su u vozilu “audi” čekali Sinđelića.

Izvor na koji se Blic poziva objašnjava da se sumnja da iza svega stoji crnogorsko tužilaštvo kom je navodno Sinđelić ponudio svjedočenje u zamjenu za novac i da je Rastoder kum speciljanog državnog tužioca Milivoja Katnića.

Navodi se i da je cilj bio da se Sinđeliću omogući da napusti Srbiju.

“Rastoder je trebalo diktafonom da snimi Sinđelića kako potvrđuje cijelu priču crnogorskog tužilaštva i da mu za to da 1.500 eura. Rastoder je potom imao zadatak da diktafon sa snimljenom izjavom Sinđelića baci kako bi ga pronašlo treće lice, jer su očekivali da će ih srpske službe bezbjednosti zaustaviti i pretresati”, dodaje neimenovani izvor Blica.

On tvrdi i da je Sinđelićev iskaz potreban crnogorskoj vlasti kao nešto novo jer se navodno očekuje da prvostepena presuda za pokušaj ubistva Mila Đukanovića i državni udar padne na Apelacionom sudu, da je Sinđelić više puta mijenjao iskaz i da nije kredibilan svjedok.

“Rastoder je Sinđeliću trebalo da prenese poruku da se vrati u Crnu Goru, da će dobiti kompletnu zaštitu, kuću novac, novi identitet i sve što mu treba”, naglašava izvor Blica.

Dodaje se i da je srpska policija na osnovu dojave presrela bivšeg glavnog urednika Dnevnih novina i Pejovića.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.