Bivši predsjednik opštine Plav moraće da plati 500 evra zbog neodazivanja na poziv Privrednog suda, na iduće ročište će ga dovesti policija

0

Osim što će ga na iduće ročište dovesti policija, bivši predsjednik opštine Plav i nekadašnji član Socijaldemokrata Mirsad Barjaktarević moraće da plati i 500 evra zbog neodazivanja na poziv Privrednog suda.

To je kazna koju je odredio predsjednik Privrednog suda Mladen Grdinić, imajući u vidu da je Barjaktarević primio poziv, a nije opravdao odsustvo sa jučerašnjeg ročišta, na kom je trebalo da svjedoči u sporu konzorcijuma Elektrotehna i Industriaimport-Industriaimpeks protiv države, zbog nerealizove izgradnje male hidroelektrane na Murinskog rijeci.

Barjaktarević je bio predsjednik opštine Plav od avgusta 2018. do kraja 2020. godine, kada su ga smijenili nakon što je, zajedno sa rukovodstvom plavskog SD-a, napustio tu partiju uoči parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020, zbog nezadovoljstva načinom sastavljanja liste za izbor poslanika. On je ranije svjedočio u sporu koji protiv države vodi kompanija Triangle zbog neizgrađene mHE na Đuričkoj rijeci, a na poziv suda se odazvao iz trećeg puta. Sud ga tada nije kažnjavao zbog neodazivanja na pozive. Tada je izjavio da je njegov i stav svih predstavnika tadašnje vlasti u vezi izgradnje mHE, bio formiran kroz mišljenje i stavove mještana, objašnjavajući da su se bavili politikom i da im je bilo važno njihovo mišljenje.

Postupak oko mHE na Murinskoj rijeci krenuo je ispočetka kod sudije Grdinića, nakon što se prethodni sudija penzionisao. Grdinić je odredio da se u ovom sporu sprovede finansijsko i građevinsko vještačenje kojim bi trebalo da bude utvrđeno koliko su ove kompanije uložile i koliko bi zaradile da je ugovor o koncesiji realizovan do kraja tokom 27 godina.

Iz ovih kompanija su se ranije pozivali na nalaz vještaka Milenka Popovića, tražeći ukupno 9,3 miliona evra, od čega 7,2 miliona za izgubljenu dobit, 1,7 miliona stvarne štete i 342.000 evra nematerijalne štete. Prošle godine su, nakon što im je država aktivirala garanciju, tražili preinačenje tužbe za dodatnih 440.400 evra koje su im skinute s računa, čemu se država protivi, dok bi Grdinić o tome trebalo naknadno da odluči.

(Pobjeda)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.