Bivši mladi reprezentativac Srbije oblači dres Slovačke?

0

Bivši mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Čavrić kao najbolji strijelac slovačkog šampionata mogao bi lako da završi na spisku selektora Slovačke za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj!

Čavrić već godinu dana čeka pasoš Slovačke, ali ta procedura nikako da se završi.

Dok se čeka odluka državnih organa, bivši asovi slovačkog fudbala vode široku diskusiju o Čavrićevim fudbalskim kvalitetima.

Nekadašnji štoper Liverpula Martin Škrtel vjeruje da bi Čavrić bio od pomoći nacionalnom timu:

– On je barem zanimljiv igrač. Ne znam u kojoj su fazi njegova dokumenta. Da li će i kada biti moguće da igra za Slovačku. Ali ako zadrži formu koju ima u ovom trenutku, bilo u Ligi konferencije ili u domaćem takmičenju, on je igrač koji bi svakako pomogao našem timu – smatra bivši kapiten Slovačke Škrtel.

Postavljaće se i pitanje da li je pravedno da Čavrić zauzme nečije mjesto iako nije odigrao ni minut u kvalifikacijama, ali Škrtel smatra da je mjesto na selektorovom spisku rezervisano za najbolje:

– Ne mislim da će poziv za EURO biti zasnovan na zaslugama ili tome ko je igrao u kvalifikacijama. Uvjeren sam da će se treneri bazirati na trenutnoj formi koju će igrači imati. Selektor i aktuelni tim bi išli jedan protiv drugog da nisu pozivani najbolji fudbaleri u tom trenutku. Borba za mjesta je već počela. Bitno je, međutim, u kakvom će stanju igrači biti neposredno pred poziv – naveo je on.

Drugi iz štoperskog tandema sa Škrtelom, Jan Đurica, kaže:

– Ako selektor i Slovački fudbalski savez budu uvjereni da on ima ono što je potrebno i da će biti prednost za tim, mi ostali ćemo dići obje ruke da Aleksandar Čavrić bude u reprezentaciji – dodao je Jan Durica.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.