Bivši direktor iznio teške optužbe: Kompanija Laković hranu i opremu za bebe skladišti u kancerogenoj hali KAP-a!

Bivši direktor iznio teške optužbe: Kompanija Laković hranu i opremu za bebe skladišti u kancerogenoj hali KAP-a!

Bivši direktor HD Laković Predrag Tomović optužio je tu kompaniju da prehrambene proizvode i opremu za bebe skladište u hali Kombinata aluminijuma koja je puna kancerogenih i toksičnih čestica. U pismu koje je uputio svim odbornicima u SO Budva, koja sjutra treba da glasa o prodaji parcele u tom gradu, kompaniji Laković, on ih upozorava da još jednom razmisle prije nego donesu konačnu odluku. On tvrdi da je raniji centralni magacin koji je koristio HDL bio uslovan i dobro pozicioniran, a da se sada sve skladišti u nekadašnjoj hali za Preradu KAP-a.
Detalj iz skladišta Lakovića u KAP-u

Tomović od odbornika u Budvi traži da odliže glasanje i da se na licu mjesta uvjere u njegove tvrdnje i da ne dozvole da Laković hranom koju drži u pomenutoj hali snabdijeva i građane tog grada.

“Prehrana je premještena u proizvodnu halu Prerade, u sklopu nekadašnjeg Kombinata aluminijuma. Proizvodna hala, puna kancerogenih i toksičnih čestica direktno je napunjena prehrambenim namirnicama i opremom za bebe i sve to se distribuira u cijelu Crnu Goru, odakle se snadbijevaju porodice, restorani, diplomatska predstavništva… U toj hali nije izlivana ploča, nijesu mijenjane ni zidne obloge. Nije rađena studija uticaja i da li se smije ovaj objekat koristiti. Izvršni direktor je našao za shodno da je to isplativije i da na račun neetičkog rada tj. neinvestiranja u distributivni magacin, BEZ DOZVOLA od državnih organa, samovoljno otvora distributivni centar u prostoru iz kojeg su prethodno iznijete mašine. Bez konsultacije sa ekspertima, u nehigijenskim uslovima, u 21. vijeku kad je  HACCP standard normalna stvar, odlučili su da ostvari uštedu i na taj način spuste cijene artikala kroz nelojalnu konkurenciju, navodi se u pismu Tomovića koje su danas dobili svi odbornici u Budvi.
Namirnice na podu hale za Preradu

On dalje u pismu navodi da je dovoljno vidjeti distributivne centre drugih firmi koje se bave trgovinom i sve će biti jasno.

“Uporedite te višemilionske uloge i brigu za potrošače sa strategijom “pomoću štapa i kanapa” pomenutog izvršnog direktora kod Lakovića. I ostala preduzeća su mogla da rade u napuštenim kancerogenim i toksičnim magacinima, ali su izabrali pošten i profesionalan odnos prema kupcu. Napominjem da se unutar hale Prerade u kojoj se drži hrana i hrana i oprema za bebe nalaze bunari sa desetinama tona kancerogenog ulja koje treba da se iscrpi i odloži na bezbjedno mjesto. Ovo je djelo kojim se ugrožava zdravlje cijelog stanovništva ali i turista. Umjesto da glasate o prodaji Vaše zemlje kompaniji Laković u Budvi, i ako nije u Vašem domenu pozivam Vas da jednoglasno pozovete da se hitno iz kancerogenog magacina namirnice iznesu i presele u centralne magacine Volija, Ribnice commerce, Stadiona i ostale koji su u blizini dok se ne nađe civilizovano rješenje za skladištenje robe, navodi se u pismu koje je Borba imala na uvid.

On insisitira da odbornici sjutra odlože glasanje o prodaji zemlje kompaniji Laković.

“Ne bih dalje nabrajao razloge zbog kojih trebate da glasate protiv ove prodaje. Na kraju krajeva, 69 metara kvadratnih koje ima HDL nisu razlog da se pod pritiskom prodaje opštinska zemlja. Takođe, vjerujem da će nakon ovih informacija i Mitropolija crnogorsko-primorska poništiti ugovor kad shvati ko je potpisnik ugovora ispred HDL-a. Na tim parcelama se mogu sagraditi objekti drugog tipa ili potpisati ugovor sa firmom koja ima upravu koja zna šta je etika, poručuje Tomović na kraju pisma.

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *