Bitka u DPS-u: Smijenili Zorana Đurišića da pritisnu Milicu da se ne kandiduje

0

Smjenom Zorana Đurišića, predsjednik DPS-a Milo Đukanović poslao je indirektnu poruku njegovoj supruzi Milici Pejanović Đurišić da ne pokušava da lobira za predsjedničkog kandidata vladajuće partije. Ova informacija potvrđena je našem portalu u vrhu vladajuće partije. Đukanović ne gleda blagonaklono na eventualnu kandidaturu svoje koleginice Milice Pejanović Đurišić. Iako ona uživa povjerenje nekih evropskih zvaničnika, većina u DPS-u, ako Đukanović odustane od kandidature, ne želi nju da vidi kao kandidata vladajuće partije. Prema našim informacijama, ni koalicioni partneri ne podržavaju njenu eventualnu kandidaturu.
“Pošto se u posljednje vrijeme, u nekim krugovima, ozbiljno razmišlja o kandidaturi Milice Pejanović Đurišić, to nije naišlo na odobravanje predsjednika DPS-a. Naime, Đukanović ne zaboravlja da je ona, 1997. bila na strani Momira Bulatovića, a da je tek kasnije, pod pritiskom, odlučila da se prikloni njegovom taboru. Smjenom njenog supruga sa mjesta u Agenciji za civilno vazduhoplovstvo, ustvari je, poslata njoj politička poruka. Poznato je da je Zoran Đurišić, tokom šefovanja u Montenegroerlajnsu, ostavio mnogo repova za sobom, što je idealno za pritisak na njegovu suprugu”, kazao je naš sagovornik.
Đurišić nije odgovarao, niti je smijenjen, zbog mnogo krupnijih stvari u prošlosti, tako da je sve ovo što se prethodnih dana dešavalo, direktno povezano sa eventualnom kandidaturom njegove supruge.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.