Bijelo Polje: Oporavilo se 36 korisnika i 20 zaposlenih u Domu starih

0

Nakon više od dvadeset dana teške borbe sa virusom korona, stanje u našoj ustanovi se stabilizuje, a 36 korisnika i 20 zaposlenih se oporavilo, kazao je direktor Doma starih Dejan Pavićević.

“Od 26. januara, kada je potvrđeno prisustvo virusa korona u našoj ustanovi, oboljelo je 82 korisnika i 22 zaposlena. Nakon više od dvadeset dana teške borbe situacija je znatno stabilnija, a 36 korisnika i 20 zaposlenih se oporavilo. Korisnici, kod kojih je još uvijek prisutan virus, stabilnog su zdravstvenog stanj”, navodi Pavićević.

Skoro deset mjeseci odolijevali su,ističe, virusu, zahvaljujući poštovanju mjera i karantinu, ali, nažalost, to nije bilo dovoljno.

“Od samog početka znali smo da karantin nije stoprocentna zaštita ali, svakako, jeste jedina i najbolja u ovoj situaciji i našim uslovima”, kazao je Pavićević.

Prilikom redovne kontrole zdravstvenog stanja, primijećeni su simptomi kod sedam korisnika u vidu povišene temperature.

“Nakon toga, obavijestili smo epidemiologa i započeli testiranje svih korisnika i zaposlenih. Nažalost, virus se proširio i uslijedili su teški dani za sve nas. Izolovali smo inficirane korisnike i napravili posebno odjeljenje za njih sa dobrim uslovima, što je potvrdila i Ministarka zdravlja, prilikom posjete našoj ustanovi. Zahvaljujući požrtvovanosti našeg osoblja ali i ljekara i nadležnih institucija, uspjeli smo da stabilizujemo situaciju“, rekao je Pavićević i izrazio žaljenje zbog smrti korisnika koji nijesu uspjeli da se izbore sa ovom opasnom bolešću.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.