Bez Trampa: Bivši predsjednici SAD u spotu za vakcinaciju

0

Iz američke neprofitne organizacije “Ad Council” najavljeno je da će bivši američki predsjednici Barak Obama, Džordž V. Buš, Bil Klinton i Džimi Karter poslati poruku javnosti kroz njihova dva snimljena spota u cilju nacionalne promotivne kampanje za vakcinu protiv kovid-19 u kojima učestvuju zajedno sa svojim suprugama, prenosi Rojters.

“Nauka je jasna. Vakcine će zaštititi vas i one koje volite od ove opasne i smrtonosne bolesti”, izgovara predsjednik Buš u jednom od promotivnih spotova za imunizaciju sa Obamom i Klintonom, pozivajući Amerikance da se vakcinišu, navodi agencija.

Rojters prenosi da drugi promotivni spot prikazuje svakog od predsjednika sa svojom suprugom kako uz sve epidemiološke mjere zaštite primaju vakcine protiv Kovid 19, a Karter poziva Amerikance da slijede njihov primjer.

Primjetno je da u ovim spotovima za vakcinu, koje je napravila “Ad Council”, ne učestvuju bivši predsjednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija, a na pitanje agencije o Trampovom odsustvu portparol organizacije je rekao je da je jedan od spotova snimljen tokom inauguracije predsjednika Džoa Bajdena u januaru, kojoj Tramp nije prisustvovao.

Portparol je dodao da je Tramp svoj doprinos ovoj kampanji dao nedavno kada je savjetovao Amerikance da prime vakcinu nakon što se i sam imunizovao protiv kovid-19, prenosi Rojters.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.