Bešović odgovorio DPS-u: Ljubav prema gradu naplatili krađom miliona

0

Nakon moje izjave u kojoj sam dokazao da je lokalna vlast u Podgorici nesposobna i da daje lažna obećanja, reagovao je gradonačelnik Slavoljub – Migo Stijepović, i to preko jednog odbornika DPS-a Arsovića, koji meni nije poznat, niti sam imao priliku da do sada čujem neku njegovu diskusiju u skupštini Glavnog grada, poručio je Miodrag Bešović, odbornik DF-a.
To i nije čudno, navodi on, jer odbornici DPS-a, u najvećem broju, isključivo služe za podizanje ruku.
“Nego, važno je naglasiti da lokalna vlast, od uvođenja višepartijskog sistema, obećava izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, i kao što vidimo to lažno obećanje se pojavljuje i pred ove izbore. Gospodo iz DPS-a, pokušaj da ubijedite građane da ste ovaj značajni projekat već do pola završili pada u vodu pred samom činjenicom da se još nije odredila ni precizna lokacija, a u to vas mogu uvjeriti mještani i stanovnici Dajbaba i okolnih sela. Tvrdnju da ste poodmakli sa radovima demantuje stanje na terenu i situacija nesnosnog, neprijatnog mirisa koji se širi od sadašnjeg kolektora, to jest od takozvanog Krivog mosta, kilometrima u širinu, zavisno od pravca u kojem vjetar duva. Ja sam, kao rođeni Podgoričanin, reagovao s brigom i kritikom na vaš račun, zastupajući veliki broj sugrađana koji se godinama žale na taj ekološki problem. Žalosna je činjenica da od proglašenja Crne Gore ekološkom državom, rijeka Morača, zbog vašeg nerada i nečinjenja, predstavlja najzagađeniju rijeku u širem području. Prema tome, ovo vam ne služi za pohvalu, i građani Podgorice nemaju ni jedan razlog da vam vjeruju da ste riješili problem kolektora”, ocijenio je Bešović.
On navodi da sasvim sigurno za to postoje veliki razlozi, jer ste do sada bezbroj puta mahali sa sličnim obećanjima, a onda prevarili i izigrali Podgoričane.
“Pred svake lokalne izbore postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ste predstavljali kao prioritet i kapitalni projekat, uz obećanje da će sve biti završeno u toku mandata. Građani Podgorice mogu da se uvjere koliko su vam obećanja bila iskrena i koliko ste uradili, a sada još jednom pokušavate da ih obmanete. Ako mislite da je ovo politikanstvo, pođite i pitajte naše sugrađane koji žive u širem području današnjeg kolektora da li su zadovoljni sa sadašnjim stanjem i da li osjećaju neki boljitak po pitanju širenja zaraze i neprijatnih mirisa. Prema tome, da vam je bilo stalo do Podgorice i njenih građana, i da ste iole bili sposobni, imali ste dosta vremena da riješite ovaj problem na korist našeg grada i njegovih stanovnika.
Nemojte mi samo pričati o vašoj ljubavi prema Podgorici, koju ste u kontinuitetu uništavali svih ovih godina, počev od osnovnih privrednih potencijala pa do parkova koje ste pretvorili u stambene zgrade vama bliskih investitora. Vaše vrijeme je prošlo, kao i taj način vladanja zloupotrebama, pljačkama i prevarama, za koje će svakako biti procesuirani brojne osobe iz lokalne samouprave. Podgoricu uskoro očekuju promjene, i veliko čišćenje i spremanje svega onoga što je DPS sa satelitima uništio svih ovih godina. A ta buduća vlast, koju će predvoditi DF, pokazaće kako se efikasno rješavaju svi problemi građana, a jedan od prioriteta će upravo biti izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda”, zključio je Bešović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.