Bešović: Gradonačelnik Podgorice kupio funkciju parama Duška Kneževića

0

Odbornici opozicije u Skupštini Glavnog grada ponovo su napustili zasjedanje, a ovaj put kao glavni razlog su naveli to što je na dnevnom redu čak 55 tačaka.

Takođe, razlog napuštanja sjednice je i verbalni sukob odbornika Demokratskog fronta Miodraga Bešovića i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića.

Bešović je, naime, kritikovao je gradonačelnika Vukovića zbog uvrede građana Podgorice koju je iznio prilikom posjete gradu Čikagu.

Bešović je Vukoviću kazao da ne zaslužuje mjesto gradonačelnika koje je, kako je dodao, kupljeno parama Duška Kneževića.

„A kako se vidjelo na snimku Migo Stijepović i on nijesu se mnogo pogađali“, rekao je Bešović.

Dalje je naglasio da zbog gradonačelnikove kvalifikacije „da narod nije dobar, nešto treba mijenjati i da bi nam lakše bilo da promijenimo gradonačelnika nego narod“, bilo praktičnije i mnogo bi nas jeftinije koštalo.

Gradonačelnik je pokušao da obrazloži tu svoju izjavi i naveo da je govor Bešovića populizam, nakon toga opozicija je napustila sjednicu u znak protesta.

Odbornik Demokrata Vladimir Čađenović zamjerio je predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu što je toliko tačaka uvršteno u dnevni red, navodeći da je na sastanku sa predstavnicima odborničkih klubova ranije dogovoreno da bude do 20 tačaka dnevnog reda.

„Samo za predlog završnog računa i izvjestaje o radu privrednih društava trebalo bi jedan dan“, kazao je Čađenović.

Odbornik URE Zoran Mikić istakao je da je neozbiljno da su materijale za nekoliko tačaka dnevnog reda dobili par sati prije početka zasjedanja.

Odbornik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša je istakao da u gradovima gdje opozicija ima vlast na dnevnom redu Skupštine bude 50 tačaka dnevnog reda, ali da im to ne smeta.

Glavni grad je odbornike opozicije koji bojkotuju Skupstinu uskratio za mjeseca naknade. Čađenović je kazao da naknadu od 150 eura poklanjaju, da ih vlast podijeli po partijskim sastancima.

Predsjednik Skupštine Suhih je kazao da je po proceduri predviđeno da odbornici, koji ne prisustvuju sjednici, a ne obrazloze odsustvo, budu uskraćeni za naknade.

Odbornik DPS-a Andrija Klikovac pozdravio je odluku Glavnog grada da ne isplati naknade odbornicima opozicije, koji bojkotuju rad Skupštine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.