Bešović: Biciklista iz DPS-a brani zulum Mirka Petrovića

0

Kandidat za odbornika koalicije “Sve za moj grad!” Miodrag Bešović poručio je da njima nije cilj da polemišu sa Ivanom Vukovićem, iznuđenim rešenjem DPS-a za nosioca liste u Podgorici, ali “vrlo jasno u njegovom napadu prepoznajemo rukopis Mila Đukanovića i drugih iz toga kriminalnog miljea, koji vode udbaško-policijsku kampanju protiv DF-a i SNP-a”.
“Prije svega, izgleda krajnje smiješno kada Vuković sebe reklamira kao prepreku za izmještanje spomenika Mirku Petroviću, i uopšte, kada sebe posmatra kao nekog bitnog u čitavoj ovoj priči. Podrazumijeva se da će on, kao i njegovi šefovi – što je mnogo važnije, biti prije toga izmješteni sa vlasti. On je, u stvari, nebitan i u kompletnoj kampanji DPS-a, gdje je bio tampon zona izmedju teško zaraćenih strana u vrhu režima, a ponekad bi provozao i bicikl. Ono što je, međutim, krajnje opasno u stavovima koje smo čuli je minimiziranje zločina koji su istorijski dokazani, čime su DPS i Milo Đukanović teško uvrijedili Kuče. Taj spomenik je i prvi, a onda i drugi put postavljen u inat stanovnicima Podgorice i Kuča. Uvrijedili su i Pipere i Bjelopavliće, koji su takođe bili meta teškog zuluma. Mirko Petrović je veliki vojskovođa, koji je zaslužio spomenik na Cetinju ili Grahovcu, tamo gdje se proslavilo njegovo oružje, a ne tamo gdje je od toga istog oružja stradala nejač, kazao je Bešović.
Građani odlučuju o spomeniku
U programu koalicije “Sve za moj grad!” zapisano je da će građani imati priliku da odlučuju o raznim temama na gradskom referendumu, pa neka tako bude i u vezi ovoga pitanja. Ako Podgoričani odluče da spomenik treba izmjestiti, tako će i biti, pa Vuković neće morati da se izlaže neprijatnosti da „brani“ spomenik i dokazuje lojalnost šefu.
“Ono što je veoma važno istaći – poslednji koji mogu da pričaju o Mirku i Nikoli Petroviću, Marku Miljanovu, Njegošu, Petru Prvom, Janku Vukotiću, su ljudi iz crnogorskog režima, koji su više puta pljunuli na tradiciju i istoriju Crne Gore, obrukali svoje pretke, okupatore proglasili za saveznike, a odrekli se istorijskih saveznika. Oni koji su najavili obračun sa našom crkvom i svetinjama, koji su prihvatili ideologiju Sekule Drljevića, i kojima je bliži terorista Hašim Tači od rođene braće, zastiđe su Crne Gore. I, u pravu je Vuković – DF je otvoreno neprijateljski raspoložen prema politici DPS-a i činimo sve da tu politiku srušimo. Postoje dvije Crne Gore – jedna koju predstavljaju DF i SNP i ona prati vertikalu tradicionalne CG, koja se nikad nije predala i prodala, nikad nije izdala svoju braću i saveznike, i koja nikad ne bi uskočila u krilo ubicama naše djece. Druga CG je ona koju predstavlja vrh DPS-a, a koja se dobrovoljno predala okupatoru, odrekla predaka, i čiji su nalogodavci u nekoj NATO kancelariji, kojoj su trgovci organima Srba i Crnogoraca partneri u kriminalu i bliski prijatelji, rekao je Bešović.
Narodu poturili Stjepana Mesića
Nažalost, moramo konstatovati da je putem DPS-a krenuo i dio opozicije, koji vodi politiku takozvanog trećeg puta, a iskustvo je pokazalo da je simbol toga puta Darko Pajović, i da ta politika direktno vodi u krilo DPS-a, u antisrpstvo, i čuvene platforme kojih smo se nagledali u Nikšiću 2012. godine.
“Mi vjerujemo u Crnu Goru časti, iskrenosti i poštenja, i u Podgoricu koja će biti grad ljubavi, a ne omraza kako je to DPS zamislio poturajući nam spomenik koji dijeli i zavađa, kao što su iz istih razloga poturili Stjepana Mesića za počasnog građanina Podgorice. Nosilac liste DPS, iz razumljivih razloga, ne poznaje duh Podgorice, a nije uspio političkim eskivažama da prikrije nesposobnost i nerad njegovih prethodnika. Ostaje mu samo da on i njegov šef, nijemo i nemoćno posmatraju kako opozicija preuzima vlast u Glavnom gradu 27. maja, nakon čega kreće i oslobađanje Crne Gore, poručio je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.