Beranski ugostitelji traže od NKT-a otvaranje objekata, za par sati skupili 1.000 potpisa podrške!

0

Vlasnici ugostiteljskih objekata iz Berana u otvorenom pismu upućenom Nacionalnom koordinacionom tijelu Vlade Crne Gore zahtijevaju da se preispita odluka o zabrani rada objekata na sjeveru i traže hitno usvajanje mjera subvencije, koje bi podrazumijevale ne samo subvencije za zapošljene radnike, već i za izgubljenu dobit, plaćanja računa…

NKT je na sjednici 6. jula odlučio da zbog složene epidemiološke situacije u Sjevernom regionu u opštinama Pljevlja, Bijelo Polje, Berane, Petnjica, Andrijevica, Rožaje, Plav i Gusinje svi ugostiteljski objekti obustave rad na nedjelju dana, nakon čega će biti procijenjen učinak mjere i eventualno produžavanje njene primjene.

Otvoreno pismo vlasnika ugostiteljskih objekata iz Berana upućeno NKT prenosimo integralno:

“Poštovani,

Zahtijevamo da u najkarćem roku preispitate mjeru o zabrani rada ugostiteljskih objekata u Beranama.

Ova selektivna mjera koja nas ne stavlja u isti rang sa kolegama u Podgorici i na primorju, a u isto vrijeme, obzirom da se nalazimo na siromašnom sjeveru dodatno ugrožava našu egzistenciju i egezistenciju naših radnika.

U potpunosti podržavamo mjere koje će dovesti do suzbijanja širenja Kovid-19 pod uslovom da se ne primjenjuju selektivno.

Tražimo hitno usvajanje mjera subvencije koje bi podrazumijevale ne samo subvencije za zapošljene radnike već i za izgubljenu dobit, plaćanja računa struje, vode, komunalija, kirija, kredita, kamata i svih ostalih režijskih troškova”.

Na kraju ističu da prikupljanje potpisa i dalje traje, kao i da je za par sati potpisalo peticiju više od hiljadu građana Berana. Poslali su i potpise NKT-u u vidu peticije.

“Naš zahtjev nema veze ni sa pozicijom, niti opozicijom, već samo želimo da ukažemo na težak položaj u kojem su se našli vlasnici i zaposleni u ugostiteljskim objekatima na sjeveru Crne Gore”, kazali su za Berane online.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.