Berane: Šumarska mafija pucala na policajca i carinika!

0

U napadu šumarske mafije, jutros u mjestu Buče kod Berana, povrijeđen je policajac, dok je carinik koji je bio sa njim u zaplijenjenom kamionu natovarenom građom, koji su prevozili u Berane radi uviđaja, ostao nepovrijeđen.

Policajac i carinik prevozili su kamion kada su zasuti mecima iz crnog automobila, bez registarskih oznaka, koji je ih je prethodno, prema nezvaničnim informacijama, obišao.

Zajednička carinsko policijska akcija organizovana je jutros na terotoriji Berana, a pripadnici Mobilne jedinice Uprave carina pokušali su da zaustave, kako kažu izvori Pobjede, teretno motorno vozilo koje je prevozilo građu, ali se vozač nije zaustavi na znak Stop, već je nastavio dalje.

Carinici i policajci krenuli su za kamionom, ali je vozilo poslije nekoliko desetina kilometara skrenulo na sporedni put, gdje je završilo u manjem kanalu, a vozač je pobjegao.

Ubrzo je stigla i Interventna jedinica beranske policije i organizovana je potraga za vozačem. Kamion je izvučen iz kanala i dok ga je jedan od carinika, s kojim je u pratnji bio i graniči policajac, prevozio ka Beranama, primijetili su tamni automobil kako ih prati i obilazi. Iz tog vozila ispaljeno je više projektila u kabinu kamiona, ka cariniku koji je vozio i policajcu koji je bio na mjestu suvozača.

Povrijeđeni policajac je hospitalizovan, a potraga za napadačima traje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.