Berane: Građanin uhapšen zbog prodaje heroina

0

Beranska policija je juče, preduzimajući aktivnosti u cilju suzbijanja ulične distribucije narkotika, uhapsila jednu osobu kod koje je pronađen heroin. Takođe, jedna osoba je sankcionisana po prekršaju zbog zloupotrebe narkotika a druga osoba zbog podmetanja požara.

Juče su pripadnici Centra bezbjednosti Berane kod R.M. iz Berana pronašli pola grama dorge, špric i dvije igle.

“Policija je protiv njega podnijela prekršajnu prijavu iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droge”, saopšteno je iz policije.

Nakon kriminalističke obrade R.M. policija je došla do sumnje od koga je kupio heroin.

Policijski službenici su pretresli kuće i pomoćne objekte koje koristi R.G. (40) iz Berana.

“Pronađena su tri pakovanja sa sadržajem heroina težine 9,3 grama. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je heroin bio namjenjen za uličnu prodaju”, navodi se u saopštenju.

R.G. je uhapšen i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu Bijelom Polju zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Krivična prijava je podnijeta protiv F.M. (23) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

“On je, kako se sumnja, 14. marta došao do kuće svoje srodnice i na dva sprata kuće izazvao požar paleći namještaj, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu. U unutrašnjosti kuće nastupila je veća materijalna šteta”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.