Beograd poslao poruku: Srpska vlast neće dozvoliti progon srpskih političara u aferi “državni udar”!

Beograd poslao poruku: Srpska vlast neće dozvoliti progon srpskih političara u aferi “državni udar”!

Zvanični Beograd neće dozvoliti da crnogorska vlast, golom silom, osudi lidere DF-a, Andriju Mandića i Milana Kneževića, u montiranom procesu “državni udar”, saznaje Borba od dobro obaviještenih izvora.

Crnogorski režim je, kako saznajemo, po mišljenju zvaničnog Beograda, prešao crvenu liniju u napadu na srpske političarke, kojima sada, u montiranom postupku, prijete zatvorskim kaznama.

Sada je postalo jasno, ono što je naš portal u više navrata, jedini i pisao, da je Beograd, zahladnio odnose sa zvaničnom Podgoricom, kada je postalo izvjesno, da će režim, manipulisanjem određenih činjenica, pokušati da zloupotrijebi istražne organe Srbije za svoj naum oko “državnog udara”. Podgorici je odavno poslata poruka da Beograd neće sjedjeti mirno i posmatrati progon sunarodnika, što ovih dana dobija potpunu potvrdu.

Upravo u tom kontekstu treba uzeti u obzir i novu izjavu svjedoka saradnika Saše Sinđelića, koji je sada promijenio svoj iskaz, tačnije, priznao je da je govorio neistinu na sudu, uz obrazloženje, da je jedina validna izjava ona koju je dao u Beogradu, prije izručenja Podgorici.

“Beograd je u više navrata pokušao da urazumi čelne ljude Crne Gore da političari iz crnogorske opozicije nemaju nikakve veze da tim događajem. To je javno saopštio i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Međutim, zvanična Podgorica je poslije toga nastavila sa konstantnim pozivanjem na Beograd i na navodne dokaze koji su im dati za ovaj predmet. I tokom suđenja je postalo jasno da optuženi lideri DF-a nemaju veze sa ovim predmetom i da je svjedok saradnik Sinđelić sve govorio po uputstvima crnogorskog tužilaštva. Nakon najnovijeg iskaza Sinđelića, koji je, potpuno nekredibilan svjedok po više osnova, i čiji prethodni iskaz dat tokom suđenja, uopšte ne treba koristiti u predmetu, postalo je jasno da je Beograd poslao direktnu poruku Podgorici, da neće nijemo posmatrati montirani progon srpskih političara”, kaže naš sagovornik.

Čvrst stav Beograda, da se pošalje jasna poruka režimu u Podgorici, dovoljan je signal za sve upućene, da se zvanična srpska politika prema Crnoj Gori promijenila.

“U montaži afere “državni udar” učestvovali su i pojedinci iz srpskih službi, ali je to zvanični Beograd tek kasnije i otkrio. Svi akteri iz bezbjednosnih službi su zatim smijenjeni, o čemu je Borba jedina pisala”, pojašnjava naš sagovornik.

Državni vrh Srbije prelomio: Smijenjene crnogorske veze u BIA, policiji i Žandarmeriji!

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *