Bećković: Ni u djelima Džordža Orvela nema da je neka partija osnivala crkvu

0

Crna Gora suočava se sa istragom potomaka i pokušajem pretvaranja u golu ledinu bez moralnih zasluga i ikakvih svetinja, osim NATO raketa, sa kojima će u 21. vijeku krenuti sve iz početka„, rekao je Bećković.

On je za Večernje novosti ukazao da ni u djelima engleskog pisca Džordža Orvela nema da je neka partija osnivala crkvu, što je, kako je naveo, ideja vladajuće neokomunističke crnogorske partije, prenosi RTRS.

„Pokušajem otimanja hramova dirnuli su u nešto u šta nisu smjeli dirati. Za ono što su učinili za jedinstvo Srpske pravoslavne crkve, nekad Sinan-paša, a danas Milo Đukanović, zaslužili su obojica – Orden Svetog Save”, ocijenio je Bećković.

Podsjećamo, krajem decembra prošle godine usvojen je Zakon o slobodi vjeroispovijesti kojim je predviđeno da država postaje vlasnik svih vjerskih objekata izgrađenih do decembra 1918. godine ukoliko se ne utvrdi da je neka od vjerskih zajednica stvarni vlasnik.

Usvajanje tog zakona naišlo je na otpor vjernika SPC u Crnoj Gori zbog čega su organizovani molebani i litije širom zemlje kao i u Srbiji i regionu. Podrška stiže i iz svih krajeva svijeta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.