Bečić prevario javnost: Demokrate se tajno dogovorile sa DPS-om oko izbornih rješenja!

2

Demokrate Alekse Bečića i DPS Mila Đukanovića postogli su dogovor iza kulisa oko učešća te opozicione partije u skupštinskom Odboru za izbornu reformu, saznaje Borba.

Mediji bliski Demokratama javljaju da će se u tom Odboru odluke donositi četvoropetinskom umjesto dvotrećinskom većinom.

Tako je potvrđeno pisanje Borbe, od prošle godine (pogledajte u linku ispod teksta) zbog kojeg je naš portal više puta napdan od strane Demokrata, da je ta partija pravila tajne dilove sa DPS-om i krilom Duška Markovića.

Sada je jasno da su Demokrate igrale dvostruku igru, napadali su kolege iz opozicije, a iza leđe su im pregovarali sa DPS-om. Licemjerno sada zvuče spinovani napadi na koalicione partnere u Budvi da sarađuju navodno sa DPS-om, a iza kulisa, čitavo vrijeme to rade Demokrate, što se sada i potvrdilo.

Narednih dana će pokušati da preko svojim medija plasiraju priču kako je ovo njihova međunarodna pobjeda i dogovor sa stranim faktorom da se kontroliše vlast DPS-a, a jasno je šta je pozadina ove priče. I baš se ovaj tajni dil Demokrata i DPS-a dešava u jeku najvećih afera protiv Aca Đukanovića, brata Mila Đukanovića.

Zauzvrat, predstavnici Demokratske Crne Gore i GP Ujedinjena reformska akcija, koji su učestvovali u seriji razgovora s diplomatskim predstavnicima, pristali su da delegiraju dva člana u Odbor za izbornu reformu. Time će doći do smanjenja političke krize u Crnoj Gori i pokušaja da se do kraja godine, kada ističe rok, reformiše izborno zakonodavstvo i u novu 2020, inače godinu izbora, uđe s novim propisima za glasanje narodnih predstavnika u Skupštini Crne Gore.

Na ovaj način, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić obmanuo je javnost jer je prije samo dva mjeseca na Kongresu stranke rekao “da nikada neće podržati Demokratsku partiju socijalista (DPS) kao i da će sarađivati samo sa dokazanom opozicijom”.

Bečić je na drugom kongresu Demokrata rekao da će insitirati na odgovoru ko je opozicija a ko radi za interese DPS-a.

On je poručio da neće sarađivati sa onima kojima odgovara uloga “vječite opozicije”i koji se “podmeću kako kukavičje jaje opoziciji”.

“Svojom čašću i ličnim integritetom garantujem da nikada neću sarađivati sa DPS-om, biti u koaliciji ili učiniti skupštinsku većinu sa DPS-om. Nikada ni za milimetar neću odstupiti od etičkih ideala čojstva i prinicipa čovječnog odnosa prema drugom i drugačijem… Opoziciono provjetravanje i destilovanje tek slijedi”, kazao je Bečić nakon što je jednoglasno reizabran za predsjednika Demokrata.

Tajni pregovori na nižem nivou: DPS sa Demokratama i URA dogovara njihov povratak u Skupštinu, na stolu i rekonstrukcija Vlade!

2 Comments
  1. Vukica komentariše

    Ajde da vidimo ko zbori istinu a ko je ubačeni.

  2. perica komentariše

    Ada Becic je zapadni junspi… Spremaju ga da zamijeni Lomija – kolonialnog upravnika…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.