Bečić: Crna Gora se neće smiriti dok pravda ne bude zadovoljena, a borba za istinom koju je vodio Duško Jovanović je vječna!

0

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i spoljne poslove, izjavio je da je danas, zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem i ministrom odbrane Draganom Krapovićem, odao počast pokojnom Dušku Jovanoviću, čovjeku koji će, kako je naveo, zauvijek ostati upamćen kao principijelan čuvar istine i vječiti borac za pravdu.

,,Evo već 20 godina od onog 27. maja 2004. godine, kada sam primio informaciju sa suzama u očima, tada kao srednjoškolac, o ubistvu Duška Jovanovića, svakog 27. maja, bez obzira da li sam običan građanin ili javni funkcioner, kad god sam bio fizički u prilici u Crnoj Gori, bio sam na ovom mjestu da odam počast svemu onome što je radio i svemu onome što je za Crnu Goru značio lik i djelo Duška Jovanovića. Definitivno danas, evo i u svojstvu zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, došao sam da odamo počast i pošaljemo poruku da, činjenica da već 20 godina nemamo imena nalogodavaca i izvršilaca tog gnusnog čina jeste jedna velika mrlja i na obrazu i na ugledu Crne Gore i siguran sam da Crna Gora stati neće dok pravda ne bude zadovoljena“, izjavio je Bečić nakon polaganja vijenca povodom godišnjice ubistva Duška Jovanovića.

Dodajući da je najveći dio nadležnosti u rukama tužilaštva i izražavajući zadovoljstvo jer posljednjih mjeseci svjedoči intenziviranju aktivnosti što je pozdravljeno i od strane nadležne komisije, zamjenik premijera istakao je:

,,Vjerujem da će i svi drugi činioci u društvu, a sigurno ćemo se potruditi da to bude tako, dati doprinos da do istine dođemo, jer znamo da protok od 20 godina jeste značajan, da to jeste otežavajuća okolnost u istragama o ovakvim zločinima, ali ja sam ubijeđen da se do istine i do pravde uvijek mora doći. U tom pravcu afirmišem posljednje predloge nadležne komisije da se ustanovi i značajna novčana nagrada za informaciju koja će nas voditi ka izvršiocima i nalogodavcima ubistva Duška Jovanovića i druge predloge u skladu sa zakonom, a koje smo čuli od resorne komisije. Mislim da je to minimum minimuma koji moramo i kao Vlada i kao država da uradimo kako bi rasvijetlili ovaj slučaj. Takođe, smatram da se protokom vremena od 20 godina stvaraju i da su stvorene pretpostavke, da se u jednoj brzoj i efikasnoj proceduri, koja dijelom zavisi od lokalnih, dijelom od državnih vlasti, stvore preduslovi da dobijemo u Podgorici i spomen obilježje i ulicu, koja će nositi ime pokojnog Duška Jovanovića. Svakako, Crna Gora se neće smiriti dok pravda ne bude zadovoljena a borba za istinu koju je vodio Duško Jovanović će biti vječna“, zaključio je Bečić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.