Bečić: Bojkot legitiman, ne znam kad se opozicija vraća

0

Kada najmanje 27 poslanika podnese zahtjev da vanredno zasijedanje Skupštine, sjednica će i biti sazvana, kazao je predsjednik Parlamenta Aleksa Bečić i dodao da za sada takvog zahtjeva nema.

“Vidjećemo u narednim danima da li će toga biti, za očekivati je možda da bude”, kazao je Bečić.

Bečić je kazao i da je bojkot rada Parlamenta legitimno političko pravo. Kaže i da su poslanici opozicije uvijek dobrodošli kada odluče da se vrate skupštinskim zasijedanjima.

“Nijesma čuo kada će se kolege iz opozicije vratiti, to je na njima. Pravo na bojkot je nešto što je politički legitimno, tu je javnost uvijek da cijeni postupanje svih aktera. Oni su uvijek dobrodošli kad god odluče, ako odluče, da se vrate. Čeka nas mnogo zajedničkih izazova i očekivanja od domaće i međunarodne javnosti” naveo je Bečić, odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Kolegijuma predsjednika parlamenta.

Govoreći o sastanku koji su imali predsjednik države Milo Đukanović, potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, Bečić je ocijenio da je potpuno očekivano i prirodno da postoji komunikacija, saglasno ustavnim ovlašćenjima od različitih djelova izvršnih vlasti.

“Ako to vodi i razrješenju svega onoga što su bili problemi po pitanju opozivu ambasadora, to je naravno onda i bolje i u interesu je Crne Gore da idemo naprijed”, naveo je Bečić.

On je naveo i da će Skupština tu da pomogne u dijalogu, u okviru ustavnih nadležnosti.

“Bez obzira na sve naša politička neslaganja uvijek moramo da imamo na umu Ustav i ono što Ustav kaže”, zaključio je Bečić i dodao da se rješenje može naći ako svi poštuju Ustav.

“Vrijeme je pokazalo da su opstrukcije nešto što nije poželjno i samo može da izaziva negativne posljedice”, kazao je Bečić.

Izvor:RTCG

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.