Bato Carević poziva na odbranu svetinja, svi u nedjelju na ulice!

3

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević, poziva sve građane na moleban i litiju koji će se održati u nedelju, 2. februara sa početkom u 18 u Crkvi Svete Trojice u starom gradu.

Mnogobrojno prisustvo građana Budve i širom Crne Gore na dosadašnjim sabiranjima najbolja su potvrda da je zakon kojim se ugrožavaju vjerska prava pripadnika Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj Gori neodrživ zbog čega ga treba poništiti i kroz dijalog, puno uvažavanje i poštovanje svih vjerskih zajednica pristupiti regulisanju međusobnih prava i obaveza, u skladu sa praksom savremenog svijeta.

Nakon veličanstvene Svetosavske akademije koja je održana po prvi put u Budvi, ubijeđen sam da smo ostali na putu svetosavlja i još jednom dokazali da poštujemo svoje pretke i svoju tradiciju, a da smo generacijama koje dolaze pokazali put koji je ispravan, pravedan i istinit. Samo poštujući sebe možemo poštovati i uvažavati druge. Nakon molebana i ovog puta ćemo se u litiji uputiti ulicama našeg grada kako bi svi zajedno pokazali da smo odlučni da ostvarimo naša prava i zaštitimo naše svetinje.

3 Comments
 1. Komšija komentariše

  Ide li mu Sveto u BG na litije.

  6
  1
 2. Munja komentariše

  Jeba ti pss trsg Careviću.. A kukaš i trs. Iš pomoć od drzave zbog fekalija, jer su vsm njemcu otišli.. Bolje to rješavaj

  2
  5
 3. Mojsije komentariše

  1990.god. pojavila su se 2 relativno mlada covjeka, Milo i Amfilohije. Jedan se penjao na tenkove i docekivao Arkana u Cet. manastir. Valjda da ih blagosilja za ono sto su naumili. Ovaj drugi je davao politicku i ekonomsku podrsku, mrzio sah zbog sahovnice i punio rezervoare kamiona i tenkova. Izjave koje su davali bile su “prejake rijeci” a znamo da prejaka rijec moze da posjece jace od maca. Sada, poslije 30 god. obojica su “omeksali” ali koliko jos godina da cekamo da budu “dovoljno stari”???
  Da budu tolerantni i svjesni da nas guraju u propast? Jedan je umislio da je Sveti Petar Cetinjski a drugi da je Kralj Nikola. Dok se kolone koje “tumaraju” za njima, za obojicom, ne smanje na 30-40% ukupnog stanovnistva Crna Gora nece naprijed. Sakupimo se oko Dritana Abazovica, Becica, Dzemala Perovica, Krivokapica, Lekica, prof. Branka Radulovica,…….to je snaga koja moze rijesiti mnoge probleme na demokratski nacin.

  1
  5
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.