Batinjanje vjernika na litijama u Pljevljima ga preporučilo: Harisa Đurđevića postavili za načelnika Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“

0

Kolegijum Uprave policije je prije nekoliko dana, tj. 15. aprila, donio odluku da postavi Harisa Đurđevića za načelnika Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“.

Đurđević je prethodne tri godine pokrivao mjesto načelnika Centra bezbjednosti Pljevlja.

Upravo je to postavljenje izazvalo oštru reakciju Pljevljaka koji su svjedočili Đurđevićevom neprofesionalnom ophođenju prema vjernicima SPC tokom trajanja litija.

Oni su se tom prilikom obratili pismom bivšem premijeru Zdravku Krivokapiću, bivšem ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću kao i bivšem direktoru policije Zoranu Brđaninu u kom su zatražili da hitnu promijenu te odluke.

Nezadovljni Pljevljaci su u tom pismo optužili Đurđevića da je u toku trajanja litija učestvovao u hapšenju i maltretiranju vjernog naroda.

Posebno su apostrofirali da je Đurđević na jednom od polcijskih kolegijuma u Pljevljima izjavio da bi situaciju sa „molerima“ i „litijašima“ riješio lako, „po metak u čelo glavnima i riješena stvar“.

Kako je Đurđević dodatno napredovao u službi, ovom prilikom ćemo prenijeti pismo koje su prije tri godine nezadovoljni Pljevljaci uputili Vladi i rukovodiocima policije:

– Ovim putem mi zabrinuti građani Pljevalja želimo da obavjestimo Vladu Crne Gore da se ne slažemo sa njihovom odlukom o imenovanju novog načelnika CB Pljevlja Harisa Đurđevića umjesto Dragana Slavulja. Pod jedan informacije o postavljanju Đurđevića su nam javljene jutros i 100% tačne, tako da nam ne možete reći da su lažne.
Pod dva hoćete da nam postavite Harisa umjesto Dragana, a isti Haris je na jednom od tih njihovih kolegijuma izjavio da bi situaciju sa „molerima“ i „litijašima“ riješio lako, po metak u čelo i riješena stvar, a Pljevlja su mala i sve se sazna.

Ovim putem želimo da vas obavjestimo da su Pljevlja grad koji je svojim litijama i predizbornim radnjama donio najveći doprinos u obaranju tridesetogodišnje vladavine DPS-a. Mi smo se borili protiv DPS batinaša od kojih vi sada jednog od njih želite da postavite za Načelnika CB Pljevlja. Vi se izgleda držite parole „Sjaši Kruta, da uzjaše Murta“, peticiju koju smo vam poslali je bila protiv načelnika komandira i inspektora batinaša, a ne da nam jednog od tih inspektora batinaša postavite za načelnika. Zbog čega nam zabadate nož u leđa posle silnih i predizbornih i post-izbornih obećanja da će vam Pljevlja kao industrijski grad predstavljati nešto više nego što je predstavljao DPS-u i njihovim pljačkašima koji su iz Pljevalja odnijeli sve i od najbogatijeg grada rudama i mineralima, šumama, vodama, Termoelektrana, napravili najsiromašniju opštinu u Crnoj Gori. Da li vi to isto nastavljate stopama onih protiv kojih smo se borili. Treba li da se borimo i protiv vas koje smo doveli.

Draga gospodo iz Vlade Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova, gospodine Brđanin imate toliko izbora za postavljanje novog načelnika CB Pljevlja tako da ne želimo batinaša Harisa Đurđevića. Taj inspektor je poznat po privođenju, maltretiranju, vrijeđanju i prebijanju učesnika litija. Ukoliko njega postavite građani će izaći na ulicu i blokirati CB i neće se razići dok grešku ne ispravite. Poštovani gospodine Brđanin, dođite u Pljevlja i riješite situaciju.

Zabrinuti građani Pljevalja – navedeno je u pismu od 19. aprila 2021. godine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.