Baša: Bojkotujte izbore, oni neće biti priznati

0

Lider najveće albanske opozicione stranke, Demokratske partije, Ljuljzim Baša pozvao je građane da bojkotuju lokalne izbore u nedjelju, navodeći da ti izbori neće biti priznati.

On je ponovio uslove opozicije za prevazilaženje krize, a to je kažnjavanje onih koje su, kako tvrdi, pokrali glasove na prethodnim izborima i odlazak premijera Edija Rame, prenosi Tanjug.

“Napustite njegove oligarhe, njegove medije i političku poslugu. Dignite glas protiv njih. Protestujte protiv njih. Zaustavite ih. Ne vjerujte propagandi Rame i njegovim lažima. Odbacite Ramu moralno, duhovno, a prije svega politički“, poručio je Baša albanskim građanima.

Lider albanske opozicije je napomenuo da se vrši “neviđeni teror“ nad građanima da bi izašli na izbore, zaposlenima u administraciji, malim biznisima.

“Pozivam vas da ne budete dio ove farse koja služi samo kriminalu i ličnoj vladavini Rame. Ovi izbori su nula. Oni neće biti priznati“, dodao je Baša.

On je istakao je da će on i ujedinjena albanska opozicija učiniti sve što mogu protiv, kako je rekao, ove nezakonite i kriminalne farse.

“Uvjeravam vas da je kraj Rame sve bliži. Uvjeravam vas da Albanija ima mogućnost i snagu da izađe iz ove situacije i počne da gradi dostojanstvenu budućnost, kao i svaka druga evropska zemlja“, zaključio je Baša.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.