„Barcelona Gipsy balKan Orchestra“ na FunFestu na Cetinju osvojio publiku

0

U okviru osme večeri festivala komedije i zabave „FunFest Cetinje“ planetarno popularni bend „Barcelona Gipsy balKan Orchestra“ zabavio je publiku sa tonovima džeza, romske, klezmer i druge muzike.

Publiku su osvojili emotivnim, strasnim, zavodljivim izvođenjem obrada pjesama sa Balkana a i šire.

Barcelona Gipsy Balkan Orchestra specifičan je i prepoznatljiv jer se kroz njihovu muziku mogu čuti čarobni tonovi džeza, romske, klezmer i druge vrste muzike, a uticaje crpi iz tonova Istočne Evrope, Južne Amerike, Španije i Bliskog Istoka.

Foto: FunFest Cetinje

Njihova izvedba čuvene romske pjesme Đelem, đelem na Jutjub platformi broji preko 10 miliona pregleda. I sami članovi benda potiču sa različitih krajeva svijeta, a u sastav uključuju i nomadske, rotirajuće muzičare. Ovaj internacionalni bend obišao je cio svijet svojim nastupima.

Foto: FunFest Cetinje

Večeras u 20:30h će na sceni Ljetnje pozornice biti izvedena predstava „Nobelovci“ u režiji Obrada Nenezića, a u produkciji Bjelopoljskog pozorišta.

Cijena ulaznice 3 eura i može se kupiti preko online platforme http://www.gigstix.me, Tobbaco S Press i u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.