Mladen Mikijelj

Baraž Lige nacija: Srbija sa Islandom, Crna Gora protiv Sjeverne Irske

0

U Nionu je u ponedeljak obavljen žrijeb za finalni turnir prve Lige nacija za žene, ali i za baraž mečeve za popunu Divizije A i Divizije B.

Kao prva na žrijebu za baraž za plasman u Diviziju A izvučena je ženska fudbalska reprezentacija Srbije koja će u februaru za rivala imati reprezentaciju Islanda koja je bila trećeplasirana u Grupi 3 Divizije A iza Njemačke i Danske.

Prvi meč Srbija će igrati kao domaćin, a mečevi baraža biće odigrani u naknadno dodijeljenim terminima – između 21. i 28. februara.

Što se tiče ostalih parova baraža za plasman u Diviziju A, Bosna i Hercegovina je za rivala dobila Švedsku. Zmajice će biti domaćini u prvom meču.

Prvi meč baraža kod kuće će odigrati i Hrvatska koja je za protivnika dobila Norvešku.

Poslednji par baraža za plasman u Diviziju A čine Mađarska i Belgija.

Što se tiče baraža za plasman u Diviziju B, Crna Gora je za protivnika dobila Sjevernu Irsku i biće domaćin u prvoj utakmici.

Preostala dva para su Letonija Slovačka i Bugarska – Ukrajina.

Obavljen je u ponedeljak i žrijeb za finalni turnir.

U polufinalima će snage odmjeriti Španija i Holandija i Francuska i Njemačka.

Finalsiti Lige nacija će, uz domaćina Francusku, izboriti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Ukoliko Francuska bude jedan od finalista, mjesto na Igrama obezbijediće selekcija koja osvoji treće mesto.

Liga nacija za žene biće odigrana i sledeće godine, u periodu od aprila do decembra i biće kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo 2015. Domaćinu Švajcarskoj na ovaj način će se pridružiti 15 reprezentacija.

(sk)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.