Bajden pozvao Amerikance da se ne opuštaju: SAD će 4. jula biti nezavisne od korone

0

Predsjednik SAD Džo Bajden pozvao je Amerikance budu oprezni i da se ne opuštaju, kako se ne bi suočili sa dodatnim ograničenjima u borbi protiv koronavirusa. On se obratio iz Bijele kuće na prvu godišnjicu zatvaranja zbog pandemije kovida 19, nakon što je potpisao zakon o pomoći od 1,9 biliona dolara.

Bajden najavio da će izdati direktivu saveznim državama da svi odrasli budu na spiskovima za vakcinaciju do 1. maja.

Predsjednik je rekao da je njegov cilj od 100 miliona doza vakcine u prvih 100 dana administracije već premašen, a da su SAD sada na putu da postignu tu cifru u prvih 60 dana.

Postavio je ambiciozan cilj da se do 4. jula, kada SAD slave Dan nezavisnosti, omoguće okupljanja radi proslave „nezavisnosti“ od smrtonosne pandemije.

„Ako ovo uradimo zajedno, postoji velika šansa da ćete se vi, vaše porodice i prijatelji, 4. jula okupiti u dvorištu ili u komšiluku, pripremiti roštilj i proslaviti Dan nezavisnosti“, rekao je Bajden.

Dodao je da će nakon duge naporne godine, taj Dan nezavisnosti biti zaista poseban, jer SAD neće obilježavati samo svoju nezavisnost kao nacija, već će „početi da obeležavaju svoju nezavisnost od virusa“.

Prema podacima portala worldometers.info, u svijetu je najviše zaraženih koronavirusom registrovano u Sjedinjenima Američkim Državama – skoro 30 miliona, dok je broj preminulih viši od 540 hiljada.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.