Bajčetić: Nije normalno da crkva sastavlja Vladu, upoznaćemo mandatara sa našim interesovanjem za resore

14

Portparol Pokreta za promjene Nikola Bajčetič poručio je da će lideri te partije u direktnom razgovoru upoznati Zdravka Krivokapića, mandatara za sastav nove vlade, sa njihovim viđenjem prioriteta i ciljeva buduće Vlade i sa “našim interesovanjem za resore”.

On je naveo i da njemu “kao vjerniku nije normalno da crkva sastavlja vladu”

“Jasno je da je odgovornost nove vlasti ogromna. Isto tako i očekivanja građana. PzP će se truditi da maksimalno ispuni ta očekivanja i istraje na putu ostvarenja svoje misije. Vladu treba formirati ljudski i pošteno, na osnovu izborne volje građana”.

Bajčetić je naveo da je PzP kao punopravna članica IDU i ECR u stalnim komunikacijama oko međunarodnih obaveza i inteziviranja reformi potrebnih za jačanje uloge Crne Gore u NATO.

“U direktnim razgovorima sa mandatarom upoznaćemo ga sa našim viđenjem prioriteta i ciljeva ove Vlade i sa našim interesovanjem za resore. Decidno smo saopštili da je za nas neprihvatljivo da na Vladu ima uticaj crkva, ili bilo koji drugi centri moci. Meni lično, kao vjerniku, nije normalno da crkva sastavlja Vladu. Crna Gora je sekularna država, ali nesporna je ogromna zahvalnost mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju na ogromnom doprinosu u istorijskoj pobjedi”.

Kako dodaje Bajčetić “sada moramo sami da odradimo ono što je do nas, političara”.

“Sprovedemo neophodne reforme i pomognemo Crnoj Gori da ustane nakon pada DPS-a. To neće biti lako. Jer narod sa jedne strane očekuje pravdu, a sa druge strane ekonomski boljitak. Ako lideri PzP budu u Vladi, pravda je nešto što možemo da garantujemo narodu. Mi smo ti koji su prošli suzavce, prebijanja, zatvore i progon. Znamo kako treba sa onima koji su se svih ovih godina ogriješili o Zakon. Ko je bio ispravan neka bude miran. Izborna volja građana biće zadovoljena, jer demokratski proces koji je otpočeo više niko ne može zaustaviti”, naveo je Bajčetić.

14 Comments
 1. Пожежанин. komentariše

  ✔️БИЋЕ РЕПУБЛИКА СРБИЈА, РЕПУБЛИКА СРПСКА И РЕПУБЛИКА ЦРНА ГОРА ЈЕДНА ЦЕЛИНА!!!!

  Српску православну цркву номиновати за НОБЕЛОВУ НАГРАДУ ЗА МИР.
  Тиме би Нобелова награда добила на вредности и кредибилитету.

  ВЕЋ СЕ ПРАВИ ЗАПАДНОБАЛКАНСКА УНИЈА, ЗАЈЕДНИЦА ДРЖАВА, звана “Мини Шенген”, која ће, ако Бог да приступити ЕВРОПСКОЈ УНИЈИ.

  🔴🔵⚪

  22
  13
 2. Markobduba komentariše

  A ko vam je donio pobjedu biiiip jedno ? Da li je to nivi Dzakovic u najavi ! Da li cekate covjeka iz sume da vam odredi vladu ?

  33
  4
 3. Kosta.D komentariše

  Eto ih. Vidji zelenu kravatu. Postavil uslove a klovnu? Gine se za fotelju na racun Srpskih glasova. Kakav gazda takva mu pudlica.

  16
  4
 4. Jovan komentariše

  Nije normalno bajceticu da imas stavove DPS a boris se tobos protiv DPS?

  28
  5
 5. Miljan komentariše

  Potrckalo ,u sta udje I s kim nesreco, a da ti nije Srba I Litija ,ne bi vas na mapi bilo. A glasova nj 200. Staro pravilo. Kom su usta najvise puna udbe taj je dio ,pisi ( munze) juce pljujete Dritana , danas se dodvoravate za funkciju. Pih. Sitni Mandicu ova g…jos nocas. Ti Crkvu da prozivas balavce ,

  21
  3
 6. SrCg komentariše

  PZP zar to jos postoji??!Dobili su gratis 5mandata.Nikad vise u skupstinu necete uci.Nikad.

  19
  4
 7. Vladimir komentariše

  Crkva je dobila izbore. TAČKA!!!

  27
  5
 8. Igor Stanisic komentariše

  Sto Kucu brises komentare,prvog tebe je proziva gada ovog onim sto nisi

  5
  1
 9. Ciro komentariše

  Sta rade ova da ne kazem sta iz DFa! Svaki dan iskacu sa bolesnim izjavama. Kunem vam se, glasao vas sad i nikad vise. Na sledece izbore svi zajedno u paketu necete cenzus preci, sram vas bilo! PI!Gadni ste vise!

  8
  5
  1. PrDiKej komentariše

   Ćiro,govno depeesovsko…e shipu racq

   5
   4
 10. Bodin Srbski komentariše

  Zivjela naša primorsko-zagorska Srbija!!!!!!!!!!!!!!!!

  4
  3
 11. Гром komentariše

  Бајчетићу батали се Српске Цркве паметније ти је… Ово је сад узимање што више плусева од западних сатрапа како би ПЗП-у одобрили што више ресора и одредили их као погодне за сарадњу.

  5
  2
 12. Q komentariše

  Ko voli nek’ izvoli da im sotonjare našastuju đecu.

  1. Pop iša u Duklju komentariše

   Jebo te Miraš Tendonosac

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.