„Bad blue boys-i“ opet u centru pažnje: Proslavili rođendan uz nacističku koreografiju (FOTO/VIDEO)

1

Hrvatska je opet u centru pažnje evropske sportske javnosti zbog velikog skandala koji su izazvali tamošnji navijači.

Zagrebački Dinamo već 37 godina bodri navijačka grupa „Bad blue boys“, a upravo su svoj rođendan proslavili na nezapamćen način.

Oni su, naime, ulicama glavnog grada Hrvatske prodefilovali, što samo po sebi nije ništa čudno, ali su to učinili prošavši dio svog puta – uz podignutu desnu ruku, baš kao što su to radili nacisti u Hitlerovoj Nemačkoj, ali i hrvatske Ustaše, kao produžena ruka nacista u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, u kojoj je na najjezivije načine ubijen ogroman broj Srba, Jevereja, Roma.

Ovakva „šetnja“ izazvala je ogromnu pažnju, ali, nažalost, nije jedini incident ovog tipa koji su pristalice pomenutog kluba priredile u poslednje vrijeme.

Dinamo Zagreb je u okviru drugog kola Lige šampiona imao zakazan duel sa Milanom, a u taj italijanski grad došlo je i mnogo navijača hrvatskog prvaka. Zagrebački „Bed blu bojsi“, od kojih su italijanske bezbjednosne snage oduzele mnogo toga, pa i hladno oružje, zgrozili su svijet kada su kolektivno krenuli na stadion „San Siro“.

Oni su tada ulicama Milana išli pjevajući naizgled bezazlene pesmice posvećene Dinamu, ali su zato masovno držali podignutu desnu ruku, te je samo nedostajao poklič  nacista „zig hajl“.

Pogledajte i sami snimak iz Milana i pomenuto ponašanje „Bed blu bojsa“:

 

 

 

1 Comment
  1. Buki komentariše

    Nacisticka gamad…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.