Autoprevoznici otkazali proteste, Abazović obećao da će kontaktirati ministre

0

Autoprevoznici odustali od protesta zakazanog za 14.30h nakon što ih je ranije danas primio potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, kazao je predstavnik NVO “Klaster prevoza Crne Gore” Milan Stanović.

On je istakao da su na današnjem sastanku dobili uvjeravanje od potpredsjednika Abazovića da će se on lično založiti da se uspostavi bolja komunikacija između autoprevoznika I resornih ministarstava u cilju bržeg prevazilaženja problema.

Stanović je kazao da su na sastanku još jednom ponovljeni njihovi zahtjevi.

“Dobili smo uvjerenje da ćemo do ponedeljka imati odgovore u cilju poboljšanja komunikacije. I autoprevoznici su svjesni situacije kako pravno mora da teče procedura kada je riječ o zahtjevima zbog čega smo se odlučili na odlaganje protestnih vožnji” kazao je on.

foto: CG news

Ističe da su njihovi zahtjevi, direktna finansijska pomoć od 500 evra po autobusu za narednih šest mjeseci, posebna kreditna linija kod Investicionog razvojnog fonda, povrat akcize za vanlinijski prevoz, kao i reprogam poreskih obaveza na 24 mjeseca, za potpredsjednika Abazovića u potpunosti opravdani.

On kaže da su I za sledeću nedelju zakazane protestne vožnje, ali samo zbog zakonskih procedura, te da se nada da za njih neće biti potrebe.

Komentarišući pozov koji su dobili iz Ministarstva kapitalnih investicija a u kojem je rečeno da su spremni da ponovo sjednu za sto sa predstavnicima autoprevoznika, kako bi našli zajedničko rješenje u cilju rješavanja njihovih problema, Stanović je pojasnio da su im iz NVO “Klaster prevoza” odgovorili da zahtijevaju od njih da im dostave precizno mjesto i vrijeme održavanje sastanka.

“Do konkretizacije poziva od strane ovog ministarstva do danas nije došlo”, zaključuje Stanović.

(CG news)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.