AUTOKEFALIJA SAD?

2

Piše: Otac Andrej Tkačev

Grešno je, a svi se pitaju: zašto Gospod daje tako dug život Filaretu (Denisenku)? Pa mitropolit Vladimir (Sabodan) bio je mnogo mlađi, a otišao je ranije. I Kravčuk je već otišao „s krivde na pravdu” – da odgovara za svoj život koji je proveo lažući (svima i svuda, kao što je disao). A Filaret i dalje puhće. Zašto?

Pa zato jer je davati život i oduzimati život suvereno pravo Gospodnje. A Gospod, izgleda, želi da u oči ŽIVOG Filareta pogledaju oni koji su učinili isto što i Filaret, iako ranije nisu štedeli reči da osude starog vlastoljubca i rušitelja Crkve.

Teofanijski delatnici zaista treba da preispitaju svoje živote u svetlu od njih višestruko prokletog starog vlastoljupca i crkvenog neprijatelja. Danas su oni uradili isto! Skoro isto. I šta sad: da se izvinjavaju Filaretu? Da idu pod njegov omofor? Da se odreknu svih javnih saopštenja tokom 25 i više godina?

Dakle, Filaret ne živi uzalud. Sve se mislilo – možda radi pokajanja… Ali, teško. Više radi razobličavanja. Da bi što više „svojih” poveo sa sobom, iako su ovi „svoji” ranije na sav glas vikali da sa Filaretom nemaju ništa zajedničko.

(Sa telegram kanala o. Andreja Tkačeva; preveo Ž. Nikčević)

2 Comments
  1. Драго komentariše

    Baš tako! A i mi u Crnoj Gori da vidimo u šta bi nas odveo fanaropolitikantski i falsifikatorski monteautokefalizam popa od prelesti Gojka Perovića i njegovih sljedbenika u Mitropoliji i Budimaljskoj eparhiji

  2. Миле komentariše

    Slučaj Crne Gore u jednom neobičnom detalju razlikuje se od ukrajinskog – tamo je arhizačetnik crkvenog separatizma bivši visoki jerarh kanonske Crkve, a u Crnoj Gori to je jedan običan pop, logorejični multipraktik pop kanonske Crkve, čije srpsko ime organski ne podnosi, iako njenim jezikom govori i liturgiše i njenim je mlijekom zadojen, a i novcima njenim izdržavan. Pop koji je, zbog toga što blagovremeno nije zauzdan i epitimisan u svojoj sveznalačkoj gordosti i drskosti, počeo da diktira i samoj jerarhiji svoj lažljivi, svetinjokradički nauk (kradući svetinje i istoriju i jezik Crne Gore od Srba i crnogorčeći ih u čisto ideloškom ukronaci-maniru ) i kojističe pristalice među neznavenom i iskorjenjenom i brozomorno-vatikanski sekularizovanom inteligencijom, školovanom na montenegrinskom Univerzitetu Blaža Jovanovića i Mila Đukanovića. Bog ga vidio i stigao u nerazumu njegovom!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.