Atlas Grupa: Novim pritiscima pokušavaju da ugase A1 TV

0

A1 TV suočava se svakim danom sa sve većim pritiskom koji prijeti da ugasi mediji koji nastoji da objektivno, profesionalno i savjesno izvještava o aktuelnim događajima u Crnoj Gori.

Pritisak koincidira sa sve većim uticajem i gledanošću A1 TV, u Crnoj Gori, ali i u regionu gdje se A1 distribuira putem svih vodećih kablovskih operatera.

U vrijeme kada premijer Duško Marković i Vlada Crne Gore, prepoznajući značaj medija i slobode govora za budućnost Crne Gore, razgovaraju sa medijima u okviru inicijative Savez za Evropu, smatramo da bi bilo dobro da se omogući i A1 TV minimum fer uslova za slobodno i profesionalno informisanje.

Još od uvođenja prinudnog stečaja u Atlas Banci, Atlas Media Group, koja je vlasnik prava A1 TV, onemogućeno je otvaranje žiro računa i na taj način normalno poslovanje. Situaciju otežava i pritisak kompanija poput EPCG, internet i drugih provajdera neophodnih servisa, koji i pored poznavanja situacije, ukidaju usluge i na taj način onemogućavaju osnovno funkcionisanje jednog sve uticajnijeg crnogorskog medija.

Sve ovo dešava se i u trenutku kada veliki dio crnogorske javnosti, a naročito one profesionalne medijske javnosti, dovodi u pitanje milionske državne subvencije Javnom servisu i to zbog profesionalno upitnog načina izvještavanja o crnogorskoj zbilji.

Apelujemo na javnost, a posebno na građanske i medijske organizacije, kao i predstavnike diplomatskog kora da imaju u vidu otežano funkcionisanje i borbu za opstanak ovog crnogorskog medija. Ambasadama i međunarodim medijskim organizacijama obratićemo se i direktno.

Nadamo se da će ovaj apel doprinijeti da se osigura funkcionisanje A1 TV, koja je rad u interesu javnosti potvrdila rastom povjerenja i gledanosti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.