Apelacioni sud: Potvrđena odluka o oduzimanju imovine u slučaju Marović

0

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe Specijanog državnog tužilaštva i punomoćnika Radojice Krstovića za trajno oduzimanje imovine Svetozaru Maroviću. Naime, radi se o kući koju su Marovići prodali Krstoviću, a za koju je Viši sud utvrdio da je stečena na nezakonit način.

Taj stambeni objekat se u okviru finansijske istrage protiv nekadašnjeg potpredsjednika DPS-a našao pod lupom istražitelja, kao i stan od 90 kvadratnih metara u Budvi.

“Apelacioni sud Crne Gore u krivičnom predmetu protiv osuđenog S. M. i lica na koje je prenijeta imovina R. K., koji se vodi po zahtjevu Vrhovnog državnog tužilaštva – Odjeljenja za suzbijanje organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Kti-S.br.3/15 od 20.11.2017. godine za trajno oduzimanje imovine, rješavajući po žalbama Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.3/15 od 12.01.2019. godine i punomoćnika lica na koje je prenijeta imovina R. K., izjavljenih na rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs.br. 231/17 od 09.11.2018. godine, donio je rješenje kojim je žalbe odbio kao neosnovane”, saopšteno je iz tog suda.

Podsjećamo, Viši sud u Podgorici je po okončanju sudskog postupka utvrdio da nema dokaza da je stan u Budvi stečen na nezakonit način.

Ipak, odlučeno je da se oduzme kuća koju su Marovići prodali Krstoviću.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.