Andrija Mandić poručio iz Nikšića: Napadaju nas jer branimo srpske interese

0

Opštinski odbor Nove srpske demokratije – Nikšić upriličio je svečanost na kojoj se u NSD učlanilo 72 nova člana, a 84 članske karte su podijeljene onima koji su pristupnice potpisali u ranijem periodu. Tom prilikom, lider Stranke, Andrija Mandić, izrazio je zahvalnost novim članovima, koji su u ovim teškim vremenima progona NSD i DF odlučili da postanu dio Nove srpske demokratije.
“Nikšić je motorna snaga naše stranke, i grad koji nam svojom energijom, oličenom u ljudima koji se nikad ne predaju, daje snagu da izdržimo u ovoj borbi koju vodimo na raznim frontovima”, kazao je Mandić.
On je istakao da državni teror i montirani sudski procesi ne mogu obeshrabriti, pokolebati i zaustaviti NSD i DF u misiji oslobađanja Crne Gore.
“Dobro zna aktuelna vlast da NSD i DF čine hrabri, odlučni i dostojanstveni ljudi, i zato ne biraju sredstva u otvorenom obračunu protiv nas. Međutim, sve ono što smo izdržali pokazalo je i režimu i čitavoj javnosti da ne postoji sila pred kojom ćemo ustuknuti. To pokazuje i ovo što se danas dešava u Nikšiću, kada se ljudi opredjeljuju da budu dio istorijske borbe NSD-a i DF-a”, kazao je Mandić.
On dodaje da su zbog toga najsnažnije i najbrutalnije napadnuta politička organizacija u Crnoj Gori, “pa zato što smo najveća opasnost za režim, jer imamo ne samo najveći broj pristalica, nego i jasnu i konkretnu ideologiju koja je zasnovana na tradicionalnim vrijednostima koje su krasile nekadašnju Crnu Goru”.
“Mi, zastupajući interese srpskog naroda u Crnoj Gori, u suštini branimo te vrijednosti, i to nam nikako ne mogu oprostiti oni koji su u ovom vremenu odlučili da sve to izdaju, postanu neko drugi, i za takvu politiku traže saveznike gdje ih CG nikad nije imala”, rekao je lider NSD.
On se osvrnuo i na sastanak u Beogradu lidera Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke, kritikujući spoljnu politiku crnogorskog režima.
“Ovdašnji vlastodršci su odlučili da sudbinu Crne Gore, po prvi put u njenoj istoriji, vežu za sudbinu lažne države Kosovo, umjesto da su bili u Beogradu, da zajedno sa drugim starim balkanskim državama učestvuju u kreiranju budućnosti našeg regiona. Dakle, marionetska vlast je pristala da za tuđi interes dovede Crnu Goru u veoma tešku i ponižavajuću situaciju, da birajući između bratske Srbije i savezničkih pravoslavnih država još iz vremena oslobođenja od otomanske imperije, odabere svoje mafijaške partnere koji danas upravljaju lažnom državom Kosovo na sličan način kao što oni upravljaju Crnom Gorom. Taj nedostatak vizije i istorijske odgovornosti nanijeće ogromnu štetu interesima ove zemlje, jer svrstavajući se tamo gdje civilizacijski i istorijski ne pripadamo, rizikujemo budućnost CG i njenih građana. I tu se nepomirljivo razlikujemo od režima. Oni su za partnera odabrali lažnu državu, a DF želi da, na prvom mjestu, Crna Gora najbliže sarađuje sa onima koji su se više puta kroz istoriju pokazali kao naši vjerni saveznici i prijatelji”, rekao je lider NSD.
Uručivanju članskih karata prisustvovali su i poslanici Milutin Đukanović i Jovan Vučurović, rukovodstvo i članovi opštinskog odbora NSD- Nikšić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.