Ana Brnabić: Godinu obilježila Vučićeva pobjeda

0

“U političkom smislu, 2017. apsolutno su obijeležili predsjednički izbori i fantastična pobeda predsjednika Aleksandra Vučića, sa 55 odsto osvojenih glasova”, rekla je premijerka Ana Brnabić u izjavi Tanjugu. “A dolazak na čelo Vlade? To je za mene ogromna stvar”, kaže Brnabić. Izdvaja i završetak Kliničkog centra u Nišu, te navodi da je simbolično to veoma važan projekat, jer je to prvi klinički centar ikad završen u Srbiji.
“To je i simbol da dovodimo i najkompleksnije projekte do kraja. To nam daje vjetar u leđa za 2018. godinu”, poručuje.
Brnabić dodaje da je za nju lično od najvećeg značaja i otvaranje Muzeja savremene umjetnosti nakon 10 godina, pošto je, kaže, kultura izuzetno važna, a godinama i decenijama je bila možda nepravedno zapostavljena.
Naglasila je da je Muzej savremene umjetnosti signal koji govori o tome da će se Vlada više posvetiti kulturi u narednom periodu, “jer je kultura, uz obrazovanje, stvar od koje će sjutra zavisiti održivi razvoj Srbije”.
Kaže i da je Vlada u 2017. uspela da reši puno problema u ekonomiji i da sada moramo dalje da radimo na tome, kao i da pravimo osnovu za održivi razvoj i generacije koje dolaze.
Na pitanje koji bi događaj najradije zaboravila, kratko je rekla – štrajk u Fijatu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.