Amfilohije o Kosovu: Naši punoglavci trebalo bi da shvate da poklonjeno ne može da se vrati nikada

0

“Za Kosovo važi ono što piše u Psalmima: “Snaga nije u broju, snaga je u Gospodu”. KiM je svetinja, to znaju svi koji imaju osjećaj za istinsko ljudsko dostojanstvo. Ali, to ne razumiju ovi kojima je kosovski zavet poklonjenje smrti. To pokazuje koliko je “brozomora” zavladala i da je vrijeme na površinu izbacilo ljude koji misle da su neke vođe, a ne znaju da je Carstvo Nebesko jedina realnost ovog svijeta. Ali, to su shvatili Srbi na KiM i zato opstaju, izjavio je sinoć mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Radović).
On se ovim rečima obratio sinoć okupljenima na okruglom stolu na Bogoslovskom fakultetu Beogradskog univerziteta, komentarišući napade na SPC povodom Saborskog saopštenja o KiM, koji se izjasnio protiv nezavisnosti i podjele Kosova, piše “Danas”.
Prema njegovim riječima, rečenicu patrijarha Irineja da “sve što je na silu oteto može da se vrati, dok poklonjeno ne može nikada” treba da “shvate i naši punoglavci koji ne znaju šta je narod i istinski čovjek, nego sve žrtvuju debelom crijevu, prihvatajući evro-američku civilizaciju koja je gora od komunizma”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.