Mladen Mikijelj

Alternativa Google-u: DuckDuckGo nudi najbolju zaštitu na internetu

0

Mnogi korisnici interneta traže nove pretraživače kako bi zamijenili Google, a jedan od najpopularnijih je DuckDuckGo.

Simpatičnog naziva, besplatan i navodno veoma bezbjedan i privatan, ovaj pretraživač je brzo postao popularan, a sad je predstavio i novu plaćenu uslugu Privacy Pro, koja bi trebalo da pomogne korisnicima da poboljšaju svoju bezbjednost na internetu.

Usluga uključuje VPN, uslugu uklanjanja ličnih informacija i pomoć u slučaju krađe identiteta, a cijena je 9,99 američkih dolara (oko 9 evra). Usluge bi bile dostupne uz korišćenje DuckDuckGo pretraživača.

VPN

VPN obezbeđuje dodatnu zaštitu onlajm, a DuckDuckGo tvrdi da je njihov VPN brz i jednostavan za korišćenje. Nećete morati da instalirate posebnu aplikaciju, već će VPN biti uključen u DuckDuckGo pregledač. Nude garanciju da pružalac internet usluga neće vidjeti šta radite na internetu.

Kažu da koriste VPN servere u SAD-u, Kanadi i Evropi, kao i da u budućnosti možemo da očekujemo više servera. Zbog brzine interneta, korisnici će se automatski povezati sa serverom najbližim trenutnoj lokaciji.

Kaže se da internet sve pameti, a DuckDuckGo stoga nudi uslugu uklanjanja vaših ličnih informacija sa veb stranica. DuckDuckGo sam pretražuje internet u potrazi za ličnim podacima za koje možda niste ni znali da postoje nege na internetu i traži njihovo uklanjanje umjesto vas.

Ovu ponudu su mnogi očekivali, jer je kompanija još 2022. kupila Removaly, tvrtku koja je nudila usluge uklanjanja ličnih informacija. Mnogi korisnici interneta svoje informacije su unijeli prilikom jednokratnih onlajn kupovina na koje su već zaboravili, a upravo su zato usluge koje traže vaše informacije postale popularne.

Povratak ukradenog identiteta

Ono čega se mnogi pribojavaju je krađa identiteta. U slučaju da se to dogodi, DuckDuckGo pretplatnicima nudi uslugu povratka ukradenog identiteta. Uslugu nude u saradnji sa Iris Powered by Generali koji su specijalizovani upravo za ovaj problem. Kažu da će za vas zamrznuti vaše bankovne račune, pomoći će vam vratite identifikacione dokumente, pomoći će vam novčano na nekoliko načina i drugo.

 

(Index.hr)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.