Alkaraz nakon samo dva gema predao meč u Riju: Nije tako strašno

0

Prvi meč Karlosa Alkaraza u Rio de Žaneiru trajao je samo dva gema. Španac je već u drugom poenu protiv Brazilca Monteira iskrenuo skočni zglob, probao da igra, ali je posle deset minuta morao da istakne bijelu zastavu. Rezultat je bio 1:1.

Nije tako strašno“, utješio je Španac navijače.

Fizioterapeuti su mi rekli da nije ozbiljno. Osjetio sam veoma jak bol kada sam pao. U tom trenutku sam se veoma loše osjećao i znao sam da će biti komplikovano da nastavim. Rekao sam mom timu da ću probati dva ema i ako ne budem mogao, predaću se. Da sam nastavio, bilo bi mnogo gore“.

Alkaras kaže da je zglob iskrenuo svojom krivicom.

Nije do terena, nego do mog pokreta kada sam mijenjao pravac“, objašnjava drugi teniser svijeta koji je teren napustio šepajući. Zglob mu je već bio otekao.

Takve stvari se događaju, nisam prvi kome se tako nešto desilo. Mnogo je tenisera imalo takav maler“.

Sada počinje bitka ljekara sa vremenom. Alkaraz ima zakazanu egzibiciju sa Rafaelom Nadalom u Las Vegasu za 11 dana u režiji Netfliksa. Nije teško pogoditi na kakvim iglama se nalaze organizatori jer nijedan od učesnika nije zdrav. Nadal se povukao prije sedam dana sa ovonedeljnog turnira u Dohi, a sada je i Alkarazovo učešće neizvjesno.

Uradiću sve što je neophodno da igram u Las Vegasu“, istakao je Karlitos.

Sada me boli kada hodam, ali ću krenuti postepeno. Danas ću se odmarati a sjutra ću obaviti testiranja“.

Tako je Alkaraz prilično neuspješno završio južnoameričku turneju i sada mu je ugroženo drugo mjesto na svijetu. Prošle godine je osvojio titulu u Buenos Ajresu i igrao finale u Riju, a sada je zaustavljen u polufinalu prvog turnira i prvom kolu drugog. Uz to, brani šampionski pehar na mastersu u Indijan Velsu, od šestog marta, a pitanje je u kakvoj će formi doći u Kaliforniju.

Razlika između njega i Janika Sinera je sada smanjena na 535 poena, s tim što Alkaraz u Indijan Velsu brani 1.000 za titulu, a Italijan 360 za polufinale.

(sk)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.