Mladen Mikijelj

Alimentacioni fond isplatio 64,6 hiljada eura za 64 djece

0

„Alimentacioni fond je od 7. januara do 10. maja ove godine primio ukupno 47 rješenja centara za socijalni rad, kojima je priznato pravo na privremeno izdržavanje djece u skladu sa izmjenama i dopunama Zakona o privremenom izdržavanju djece. Na osnovu ovih rješenja, privremeno izdržavanje je uplaćeno za 64 djece, odnosno za dvoje uzrasta do pet godina, za 32 od šest do trinaest godina i za njih 30 od četrnaest do osamnaest godina“, saopštili su iz Ministarstv finansija.

Kako su naveli privremeno izdržavanje je isplaćeno od dana podnošenja zahtjeva te zaključno sa martom ove godine. Od ukupno 64.647,29 eura, po tom osnovu je uplaćeno 60.659,33 eura, a 3.987,96 eura za troškove izvršnog postupka, koji su takođe djeci priznati u dostavljenim rješenjima centara za socijalni rad. Uplate po rješenjima u narednom periodu će biti 15. do 20. u mjesecu za prethodni mjesec.

„Prema strukturi po opštinama, najveći broj rješenja se odnosi na Centar za socijalni rad za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi – 13 rješenja, zatim Danilovgrad 9, Bar 8, Pljevlja 5, Budva 4, Cetinje 3, Bijelo Polje i Mojkovac po 2 i Plav 1. Kada se radi o strukturi po polu roditelja, ukupno je 34 majki i 5 očeva, koji su kao zakonski zastupnici djece podnijeli zahtjev za ostvarivanje prava na privremeno izdržavanje i za čiju djecu je novac uplaćen“, zaključili su iz Ministarstva finansija

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.