Aleksandar Vulin položio cvijeće na spomenik Pavla Bulatovića

0

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin sa pomoćnikom Milanom Rankovićem i oficirima Vojske Srbije Rajko Milovanovićem, Mihailom Zogovićem, Veskom Mimovićem i Vasilijem Furundžićem, položio je danas vijenac na grob bivšeg saveznog ministra odbrane Pavla Bulatovića u Gornjim Rovcima.

Delegacija Srbije ušla je u Crnu Goru u civilnim odijelima nakon što od crnogorskih vlasti nije dobila saglasnost da to učini u vojnim uniformama, rekao je “Vijestima” poslanik Demokratskog fronta (DF) Jovan Vučurović.

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović rekao je danas da posjeta srbijanskog ministra odbrane Aleksandra Vulina Gornjim Rovcima nije bila državna već privatna, a da se vojna uniforma koristi po protokolu.

Zakonom o strancima Crne Gore propisano je kako se stranac za vrijeme boravka u Crnoj Gori može kretati u stranoj vojnoj uniformi.

Poslanici DF Milutin Đukanović i Milun Zogović prisustvovali su polaganju vijenca na grob Bulatovića.

Nakon polaganja vijenca, delegacija iz Srbije i poslanici DF uputili su se u crkvu gdje je održana liturgija povodom 20 godina od ubistva Bulatovića.

Liturgiju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Ministrarstvo vanjskih poslova odobrilo posjetu
Vulinu je posjetu juče odobrilo Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, saznaju “Vijesti” u Vladi.

Bulatović je ubijen 7. februara 2000. u restoranu Fudbalskog kluba Rad u Beogradu.

Anketni odbor Skupštine Srbije utvrdio je da je likvidiran jer je pokušao da spriječi mahinacije prilikom nabavke vojne opreme.

Nema informacija da je u Rovcima neko zvanično napravio pomen Bulatoviću od 2001.

“Večernje novosti” objavile su u nedjelju da je Vulin tražio od crnogorskih vlasti da delegacija, koju on predvodi, u utorak u Crnoj Gori obilježi dvije decenije od ubistva Pavla Bulatovića.

Ministar odbrane Srbije je, uz šefa diplomatije Ivicu Dačića, najoštriji kritičar politike crnogorskih vlasti, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Vladi Crne Gore niko ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije”, rekao je Vulin u januaru i poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija ćutati dok budu otimane svetinje Srba.

On je nakon usvajanja Zakona krajem decembra kazao da se gaženje prava SPC i osjećanja pravoslavnih Srba u Crnoj Gori već uzima kao primjer za kojim će se povesti i privremene institucije u Prištini.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.