Aleksandar Raković za BORBU: Srbi u Crnoj Gori imaju pravo da se zalažu za obnovu zajedničke države sa Srbijom i Srpskom, ukradena im je pobjeda na izborima!

52

Istoričar Aleksandar Raković u intervju za BORBU kazao je da Srbi u Crnoj Gori imaju pravo da se zalažu za obnovu zajedničke države sa Srbijom i Srpskom, te istakao da im je ukradena pobjeda na izborima. Raković je istakao  da mu je samo tri dana poslije izbora bilo jasno da prilike neće krenuti očekivanim putem već da se sprema postizborna prevara. Ocijenio je da je sporazum koji su su potpisali Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović izdaja srpskih nacionalnih interesa i još jedno zabadanje u leđa nedužnoj Srbiji.

Raković je kazao da je u Srbiji i Srpskoj prisutan je gorak osjećaj da su ih u Crnoj Gori prevarili oni kojima su puno pomogli. Kako je dodao, riječ je o osjećaju koji dijele svi slojevi društva

Kako ocjenjujete prilike u Crnoj Gori poslije 30. avgusta 2020?

Srpski narod Crne Gore ostvario je veliku pobjedu na tim parlametarnim izborima i trebalo je da preko svojih političkih lidera dobije predstavnike u Vladi Crne Gore. Međutim, to se nije dogodilo. Samo tri dana poslije izbora bilo mi je jasno da prilike neće krenuti očekivanim putem već da se sprema postizborna prevara. Najednom su prekinute svakodnevne komunikacije sa Srbima izvan Crne Gore koji su učestvovali u rušenju Đukanovićevog režima. Zatim je uslijedilo potpisivanje sramnog septembarskog sporazuma na hrvatskom, njemačkom i engleskom jeziku u kojem su Krivokapić, Bečić i Abazović potvrdili da Crna Gora ostaje privržena razbijanju teritorijalne cjelovitosti Republike Srbije na Kosovu i Metohiji i da buduća vlada neće vratiti u upotrebu srpske državne simbole Kraljevine Crne Gore. Malo je reći da je taj sporazum, potpisan na tri strana jezika, bio izdaja srpskih nacionalnih interesa i još jedno zabadanje noža u leđa nedužnoj Srbiji.

Krivokapiću je, naime, bilo poznato šta je sve Srbija učinila da se na diplomatskom planu raskrinkaju namjere Đukanovićevog režima da preotme srpske svetinje i istjera Srpsku pravoslavnu crkvu s njenih osamsto godina dugih kanonskih teritorija u Crnoj Gori. Dalje, Krivokapiću je takođe bilo poznato koliko su se medijske mreže u Srbiji i Srpskoj stavile u pogon rušenja ustaške Demokratske partije socijalista. Pored toga, Krivokapiću su bili poznati i pojedinci iz Srbije koji su dali ključni doprinos demoliranju Đukanovićeve stranke. O svemu tome su ga informisali Andrija Mandić, Milan Knežević i matematičar Vladimir Božović. No, nije vredelo.

U takvim okolnostima je i formirana nova vlada?

Da, upravo u tim okolnostima odricanja od Srbije i srpstva formirana je nova Vlada Crne Gore na čelu sa Zdravkom Krivokapićem. U svečanom govoru, neposredno poslije formiranja vlade, Krivokapić je kazao da Crna Gora „neće biti druga srpska država“. Pritom, nije mislio ni da će biti prva ili treća. To, naravno, Krvokapić nije rekao neoprezno. Tokom njegovog ekspozea jedan od kandidata za ministre – a sada ministar – rekao je dvojici poslanika Nove srpske demokratije da je do sada bio Srbin, a da će se od sada „u ime pomirenja“, izjašnjavati kao Crnogorac. Šokantno zar ne? Zašto se, u ime pomirenja, ne bi svi izjasnili da su Srbi kao u vrijeme Crne Gore Petrovića. To pokazuje inferioran i defanzivan stav u Krivokapićevom okruženju, ali i identitetski problem s kojim nismo računali.

Možete li pojasniti o kakvom se identitetskom problemu radi?

Poznato je da se stanovništvo Stare Crne Gore – posebno Katunske nahije – skoro u potpunosti rasrbilo. Danas uglavnom imaju identitet nalih hrvatskom, pjevaju ustaške pesme i mrze Srbe isto kao Hrvati u Livnu, Tomislavgradu i Ljubuškom. Desetak posto Katunjana zadržalo je neki vid srpskog identiteta, ali natpolovična većina tog ostatka srpstva ima dvostruki srbocrnogorski identitet. Samo do 5% stanovnika Katunske nahije ostalo je dio jedinstvene i nedjeljive srpske nacije. Nešto je bolja situacija s Katunjanima koji su prije komunističke vladavine raseljeni u Podgoricu i Nikšić, ali ni tamo s njima prilike nisu sjajne.

Krivokapić pripada stanovništvu koje ima dvostruki srbocrnogorski identitet. Taj identitet čini znatnu manjinu u srpstvu Crne Gore i svodi se uglavnom na dio elite ili kvazielite. Oni se muče da budu Srbi, ali imaju izvjestan osjećaj zajedništva sa ostalim Srbima, posebno kada je riječ o vezanosti za Kosovo i Metohiju. Međutim, tu vezanost za Kosovo i Metohiju vide kroz ostatke folklornog sjećanja na zamišljenu Crnu Goru kralja Nikole od Neretve do Metohije. Srbocrnogorci drugu sponu sa ostatkom srpstva imaju s Beogradom, ali kao s budžetom Republike Srbije i ostalim pogodnostima koje se u Srbiji mogu iskoristiti.

Nemam dilemu da je dvostruki srbocrnogorski identitet separatistički u odnosu na jedinstvenu srpsku naciju. U skladu s plemenskom svješću njima je važnije šta će reći njihova do kraja rasrbljena rodbina uokvirena u tzv. crnogorsku naciju nego kako će se osjećati ostali Srbi posle ove postizborne prevare. Budući da se srpskim nacionalnim pitanjem bavim već 23 godine, garantujem da se srpski narod u tom periodu nikada nije više integrisao neko oko srpskog pitanja u Crnoj Gori koje su zasvodile litije i pobeda na parlamentarnim izborima. Ne želim sada da iznosim pojedinosti koliko je ta pobjeda u Crnoj Gori bila svesrpska. To je svim akterima poznato. Ali, ta pobjeda je oduzeta Srbima u Crnoj Gori, koji sa ostalim Srbima čine jedinstvenu i nedjeljivu srpsku naciju.

Mogu li odnosi Krivokapićeve vlasti i Srbije uprkos tome biti srdačni, a razlike prevaziđene?

U Srbiji i Srpskoj prisutan je gorak osjećaj da su nas u Crnoj Gori prevarili oni kojima smo puno pomogli. Riječ je o osjećaju koji dijele svi slojevi društva. To možete čuti i u akademskim razgovorima i u ćaskanju s komšijama. Iako sam završio sve škole, čini mi se da sam za ovih pet mjeseci izučio životnu školu kao nikada ranije. Ne vjerujem više ljudima kao prije. Nadam se da će me to podozrenje vremenom napustiti.

S tim u vezi, siguran sam da odnosi Srbije i Crne Gore neće biti srdačni naredne dvije-tri godine, osim ako se ne dogodi rekonstrukcija Krivokapićeve vlade i u nju uđu pobjednici iz koalicije Za budućnost Crne Gore. Ukoliko se to ne dogodi, u zvaničnoj Podgorici ostaće na snazi priznanje „Kosova“, protjerivanje ambasadora Srbije, odricanje od srpske državnosti Crne Gore i stid od Dana Republike Srpske.

Pritom, ove godine slijedi glasanje u Unesku za zaštitu srpskih svetinja na Kosovu i Metohiji (Pećke Patrijaršije, Visokih Dečana, Bogorodice Ljeviške i Gračanice). Crna Gora je do sada glasala protiv Srbije, a uprkos tome Srbija je pobijeđivala. Tek nam predstoji da vidimo da li će se Krivokapićeve vlasti solidarisati sa Srbijom i u Generalnoj skupštini Uneska glasati protiv pripisivanja te četiri srpske svetinje kulturnoj baštini Albanaca na „Kosovu“. Apelovati na solidarnost ili empatiju je besmisleno, kao što je bez smisla podsjetiti na to da smo se svi zajedno borili za očuvanje srpskih svetinja u Crnoj Gori. Nek Krivokapićeva vlast glasa po svojoj savjesti, ili kako joj je lakše, a Srbija će svakako opet pobijediti.

Koje bi prioritete trebalo da imaju Srbi u Crnoj Gori kao dio jedinstvene i nedjeljive srpske nacije?

U prvom redu to je pobjeda na lokalnim izborima u Nikšiću i formiranje vlasti čiju bi okosnicu činili srpski faktori. Najbolje bi bilo da svi akteri iz pobjedničke koalicije s parlamentarnih izbora budu okupljeni i u koaliciji Za budućnost Nikšića. Potom je prioritet popis koji bi trebalo da potvrdi da su Srbi u Crnoj Gori relativna većina prema narodnosti (preko 40%) i apsolutna većina prema jeziku (preko 60%). Kroz institucije sistema se dalje treba boriti za konstitutivnost srpskog naroda i izričitu sponu sadašnje državnosti Crne Gore s Kraljevinom Crnom Gorom što bi značilo da se u upotrebu vraćaju srpska crveno-plavo-bijela trobojka, bijeli dvoglavi orao Nemanjića s lavom na štitu i ćirilica kao izričito pismo državne administracije.

52 Comments
 1. Miko komentariše

  Svaka cast gospodine Rakovicu, potpuno ste u pravu za sve

  42
  22
  1. Mohikanac komentariše

   Podrska vama i Vučiću

   17
   14
   1. Miko komentariše

    Rakovicu bravo! Napusi nam se …. Milo i DPS

    11
    7
    1. Miko komentariše

     Drazene ti si brat. Zajedno cemo da ih busimo

     9
     8
  2. NikšićGolijaKiM komentariše

   Samo da prenesem jučerašnji komentar i da vidimo ko je to LAŽOV i o čemu se ođe radi i ko je to izdao sve SRPSKO u CG i crkvu, i narod, i državu, i čast, i dostojanstvo, i poštenje a to znači glavni krivac je KRIVOKUĆA podmetnuti izaslanik đavola koji je prevario Boga i SRPSKI ROD u Crnoj Gori !!! SVE PRIČE U CRNOJ GORI OKO RAZJEDINjENJA SRPSKOG RODA U CRNOJ GORI SVODE SE NA KRIVOKUĆU, on je taj koji je unio razdor među ljudima koji su bili jedinstveni u borbi oko očuvanja crkve!!!
   Pa šta ste očekivali od prevrtljivca i “vjernika iz interesa”. Vjerovao sam tom čovjeku zbog O.Gojka Perovića kad sam slušao njegovu priču o” Krivokući” i njegovom pomaganju jednom učenika Bogoslovije na Cetinju što pozdravljam ali, svaki čovjek može da učini nešto radi sebe i pomogne nekome ako ima volje i mogućnosti za to mada nas uvijek nekad sačekaju veća iskušenja u životu kad se radi o mogućnosti da se pomogne cijelom SVOM RODU i onda se padne na ispitu o; čojstu, poštenju, ljudskosti, pravdi i istini! Taj krivokuća pao je u prvim danima svoje moći i mogućnosti da pokaže svoju veličinu, ljudskost poštenje, pravdu i borbu za istinom. Drugi dan svoje vladavine potpisao je izgleda pakt sa đavolom. Taj dan odrekao se Svete zemlje KiM, bratskom narodu i državi Rusiji uveo ponovo sankcije a onda sav ushićen i srećan promovisao NATO savez kojem je obećao vjernost. Zamislite, čovjek se hvalio kako upokojeni Mitropolit Amfilohije vjeruje njemu… pa možda je vjerovao ali taj čovjek je iznevjerio i upokojenog Mitropolita Amfilohija i crkvu i narod. Ako znamo šta je upokojeni Mitropolit mislio o KiM taj KRIVOKUĆA je učinio suprotno od želje Mitropolita… ako znamo šta je upokojeni Mitropolit mislio o Rusiji i ko nam je prijatel, taj KRIVOKUĆA je uradio suprotno… ako znamo šta je upokojeni mitroplit mislio o NATO satanama, taj KRIVOKUĆA je uradio ono pto nije morao , a to je da se raduje saradnji i da non stop drži NATO zastavu iza svojih leđa… jer na to a niko ne tjera. Treći dan svoje vladavine taj KRIVOKUĆA je počeo sa obmanama oko DF i tih predstavnika srpskog naroda, nije htio da se sastaje sa njima i slao im mailove… na kraju ponudio im neka ministarka mjesta pa se predomslio i nije im dao ništa jer se osjeća moćan i odbacio je saradnju sa onim ljudima koji su mu dozvolili zbog preporuke crkve da bude ispred njih… Kasnije, iz dana u dan, taj čovjek je sve radio protiv predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori… sve do dana današnjeg, svakodnevno, laže i mijenja svoje odluke… Taj KRIVOKUĆA ( a jeste krivokuća jer je sve nakrivio, i kuću našu Crnu Goru, i pobjedu, i istinu…) taj KRIVOKUĆA, on bi htio donekle da ispoštuje Mitopolitove želje i o Republici Srpskoj i tom napaćenom SRPSKOM narodu u BiH pa se usudio da se malo pravi kao neki prijatelj SRBA i SRPSKOG RODA ali eto i oko toga mora da se izvinjava i izvuče i da pokaže svoje lice još jednom i to kakvo je zaista to lice koje se predalo đavolu a ne Bogu i svojoj vjeri i svojoj crkvi. Bilo bi dobro i crkva da vidi da je prevarenaod tog čovjeka i da on nije onakav kakvim se htio pokazati pred crkvom i svojim narodom i da se ogradi od tog čovjeka jer, svi griješimo, pa i upokojeni Mitropolit je sam rekao da je bio prevaren od Mila Đ i da se ogriješio o Momiru… veliki ljudi i oni koji priznaju grešku mogu se nadati da budu Sveti jer oni koji su prevareni nijesu prevaranti već su njih prevarili oni kojima su na trenutak povjerovali u to da nešto u njima ima dobro… ali nije džabe ni taj čovjek došao tu na to mjesto ima Boga i on nam pokazuje lice tog čovjeka kakvo je kad taj neki “vjernik” dobije moć. Što prije shvatimo da je taj čovjek đavolska prevara,, prijećemo se dozvati i držati se jedni drugih da bi lakše završili ovaj proces koji vodi ka jačanju našeg duha i našeg naroda. Ako se mnogi ne dozovu pamet, pa i crkva, i i vide ovo na šta nam Bog ukazuje pa i preko upokojenog Mitropolita koji nam razotkri lice lažnog vjernika koji udari na svoj ROD podmuklim zamkama i podvalama… nećemo dobro proći, ni crkva, ni narod neće doživjeti uspon, prosvjećenje… niti ćemo zaslužiti Božiju Pravdu niti zemaljsku ISTINU!!! U pamet se SRPSKI RODE!!!
   ŽIVIO DF!!! ŽIVJELA POŠTENA i ČASNA CRNA GORA!!! ŽIVJELA SLOBODA!!!

   17
   4
   1. Miko komentariše

    Bravo Drazene, gospodin si

    9
    6
    1. Miko komentariše

     Drazene gospodin si i to najveci da dodam

     7
     3
   2. LipaLipa komentariše

    … potpisao Krivi sporazum, … uslov za formiranje Vlade, … jedino moguce rjesenje, … ekspertka vlada, … prihvatila ura i Becic, … to resenje tacka u uslovima kolicija prije izbora, … iznosi ga Zrdavko na promocijama, … odmah nako pobjede, izjava takodje, … nije tada smetalo df, … dje se to promjeni, … posle posjete Milana i Mande BG-du. … posle toga sve obrnuto, … da se ne ponavljam, … nas Golija fan fronta i Vucka, … ma neka si srecno ti bilo, … ostavise ti profe i vlade, … bistrog potoka, koji daje vidljive rezultate, … profa oce kako treba, kako uvijek govorio, … podzati ce one koje on oce, … pravo svakog politicara, drzavnika, covjeka, … ostavi se mtvoga DJeda naseg, … ne lazi, ne izvci njegove rijeci, … podzao Mila (nije mogao birati) zato sto je lider, … Momir, partiju nije mogao voditi a ne drzavu, … ko razgadja ne pogadja, … sve sto napises manji ili veci spin. … sad Daka najveci problem, … uvijek problem kad neko “misli” drugacije od Milana(“Breda”) i Mande(“vojvode”), … aj zdravo. ….

    1. NikšićGolijaKiM komentariše

     @LipaLipa
     Čije sam to riječi izvrnuo?
     Kad sam to nešto napisao a da nije tako bilo, ili se to dešava sad?
     Pa ni jednu rjiječ nikad nijesam napisao a da nije istinita i zasnovana na činjenicama?
     Mene bi drago bilo da ja nijesam u pravu onda bi nam svima bilo bolje i ne bi bilo ove podjele među braćom?!!!
     Navedi mi šta sam to slagao ili izmislio?! Pustite se vi tih vaših floskula “ne laži, ne izvrći”?!
     Navedi mi šta sam to slagao ili zvrnuo?!!!

     1. NikšićGolijaKiM komentariše

      E da, zaboravih. Eto ti Daka dolje u “kolmune” sa transkriptom telefonskog razgovora sa brato đukajem!!!!! Toliko o tome ko je to pošten; DF ili materijalista Daka koji je vjernik poput Krivokuće iz interesa!!!!!!!!!!!!!!

  3. Црна_Гора komentariše

   Vaskrsla je Istorijska Njegoseva Crna Gora Srpska Sparta

   5
   2
   1. Boro komentariše

    Kakva je ovo gnjida od cojeka!

    4
    1
 2. Dule komentariše

  Svaka cast za BORBU sto daje prostora ovakvim ljudima.

  37
  16
  1. Rade komentariše

   Svaka cast za Rakovica, takodje i gospodinu Drazenu Zivkovicu.

   29
   16
  2. Dule komentariše

   Koliko podrske za Rakovica. Svaka cast. Svijest naseg naroda je probudjena

   10
   6
   1. ja lično komentariše

    Pravi bravuśan a ne profesor. Mrš i na Pink,sjaši nam sa grbace ,dako se sami kako odbranimo. Ko je to Srbima uzeo pobjedu i djr su je stekli? 33% nije dovoljno ni za mjesnu zajednicu a ne drzavu. A nema ni toliko SNS Srba odje. Zajednistvo da, sluge nikada!!! Vazda braća,sluge nikada!!! Dolje lopovski dps ,dolje Šizojeve sluge iz SNS Crna Gora Kristal Koljenica!!!

    5
    3
  3. Dule komentariše

   Krivotvoreni komentar od mučenika iz borbe!

   2
   1
 3. Dule komentariše

  Ovaj Rakovic je pravi gospodin. I treba da propagirate ovakve ljude!!

  31
  14
  1. LipaLipa komentariše

   … ovaj “gospodin” Vuckov manipulant, … red istine dva reda lazi, polu lazi, … to se njbolje vidi kroz odnos prema Krivom i KiM. … ne moze zamisliti a ne pogledati, Krivog, … isto kao Vuko koji mu je cestio pobjedu posle dva mjeseca, … posto su ga njeovi “mediji” isprozivali i “castili”. … nije sporno(obrnuto) nas i njov rod, srbi i jedni drugi… prirodna korelacija prostora, ekonomija, ma sve, … no partnerki uz postepeno, lijecenj nasledja Milla i Vcka, ,,, nije trka dugo dovijeka, … KiM licemerje od pocetka do kraja, … kad su u pitanju politicke elite (Milo i Vucko}, … sve sto je mogao ucinio (Vucko) za devakto priznanje KiM, …

   7
   12
   1. LipaLipa komentariše

    … zamrzno lobiranje za opoziv istog (Tramp), … no Krivi odma da srusi sve, … ono sto je Milo gradio(bar 20.godina) uz njegovu podrsku(Vucko), … on nesto da kaze Krivom, … nakon pljuvacine po Srbima i ulagivanja Zapadu, posebno Merkelici, … da Krivi za njega vadi vruce kestene, … u ovakvom trenutku za CG, … kad bez pomoci, ocemo da pokrepamo, … lako je tudjim k.. gloginje tresti, … neka braca pociste svoju kucu(politika), … pa cemo lako, zajedno, … udruziti ono sto je za udrzivanje, … autonomno ono sto je za autonomiju, … aj’ zdravo, …

    1
    9
  2. Dule komentariše

   I ovo je od mučenika iz borbe krivotvoreni komentar

 4. neznani komentariše

  nije Crna Gora tako naivna da se vraca u 90te godine da ulazi opet u ratove i nacionalizam sa Srbima i Rusima kad joj moze biti Evropa otvorena i prijateljska

  18
  20
  1. Kontra revolucija komentariše

   Rakovicu pametno zboris! Malo je ovakvih intelektualaca trenutno!

   14
   7
   1. Kontra revolucija komentariše

    Nije moj komentar !.
    Neko zeli umesto mene nešto pametno da kaze pa se izgubio !.
    Ne poznajem gosp. Rakovica !.

    2
    1
 5. Satara varos komentariše

  NIKAD VIŠE. NEKA SVAKO UREDJUJE SVOJU KUĆU KAKO ZNA I UMIJE.
  ZA PRIJATELJSKE ODNOSE UVIJEK DA

  19
  17
 6. milan komentariše

  RAKOVICU Bravo. KAŽEM DA DF TREBA DA DOBIJE VIŠE PRAVA U NOVOJ VLADI JER SU TO ZASLUŽILI NAKON IZBORA. I ZA SPAJANJE SAM SA SRBIJOM. . JA SAM NEKO KO PODRŽAVA OVU SADAŠNJU VLAST .. NAJBOLJE MOGUCE ODNOSE SA SRBIJOM I DOBRE ODNOSE I SA OSTALIMA.

  23
  14
 7. Veljo komentariše

  Izjave ovog tipa su uvijek skladne i na mjestu, podrska puna…

  22
  13
 8. neznani komentariše

  Crna Gora treba da sardjuje sa Rusijom i Srbijom samo. Jedna familija !!!!

  15
  13
 9. Realan komentariše

  GLEDAM OVE KOMENTARE PRETHODNE .SVI REALNI. RAKOVICU TI TEBI SLICNI OVAKVIM IZJAVAMA SAMO MISLITE BOLJE SRBIMA U CG: SVAKA CAST

  21
  10
  1. Realan komentariše

   Vi ste najbolji novinari u Crnu Goru. Bravo

   5
   2
 10. Los Angeles Vasojevici komentariše

  Svaka cast gdine Rakovicu, podrska za Novu Srpsku Demokratiju i Srpska Sparta pobijediti mora..

  13
  14
 11. Sibirski komentariše

  Raković je velikosrpski nacionalista a DF je stranka pomirenja Crnogoraca i Srba.

  5
  13
  1. tako stoje stvari komentariše

   Kakv razočarajući komentar od tebe.

   8
   2
 12. Црносрбин komentariše

  Ovaj intervju je napravljen da bi pomogao Srbima u CG.. Ko o tome misli. Samo pravda i bolji život u CG, eto šta Srbe i Crnogorce i sve ostale normalne ljude zanima u CG.
  Borba se bori za takav život, uvijek vodi računa s kim pravi intervjue.

  7
  9
 13. Rade komentariše

  Gledam ove komentare svi normalni i objektivni, jesu li ovo Dražen i Medo potpisali kapitulacuju?

  5
  11
 14. tako stoje stvari komentariše

  Rakoviću, bilo bi dobro da poimence kažeš koji su to ljudi koji su okrenuli ledja srpskom faktoru i oteli predizbornu pobjedu, jer onda ovo postaje samo jedna uopštena priča.
  NIkad se nijesam i neću odreći ideje zajedničke države svijeh Srba ma šta poltičari i popovi pričali. Tako sam vaspitavan, takav sam postao i takav ću umrijet…a koji su to ljudi, koji su se zarad vlasti okrenuli, smogni hrabrosti pa nam reci, da i mi znamo. Moje najveće razočarenje je uredjivačka politika portala iza kojeg si i ti stajao…oni su načisto okrenuli ćurak, ja za razliku od tebe Rakoviću nemam problem da to kažem, napišem, da se portal IN4S pretvorio u svoju suprotnost, da promoviše, mjesto svesrpske ideje, iščašene bolesne idje katunskog srpstva.

  Imena Rakoviću, imena…da svakome znamo kakav mu je obraz,nebitno ko je, koju funkciju, položaj i zvanje ima, kakavu uniformu ili mantiju nosi.

  9
  3
 15. Serdar49 komentariše

  Ponovo zajedno. To je najpravednije i za Srbiju i za Crnu Goru.

  6
  12
  1. Serdar49 komentariše

   Ovako sam napisao . svako slovo identicno. A vi ste uzeli i prepravili moj komentar.
   Zivkovicu mislio sam da ste posten covjek i novinar a ne da se bavite falsifikovanjem komentara .
   Molim da to prepravite . Ja sam sve kopirao pa cu pokusat na drugo mjest da vas deamtujem i dokazem sa cim se bavite.

   Nikad više zajedno. To je najpravednije i za Srbiju i za Crnu Goru. A vi iz Beograda nam ne pravite probleme. Takvim izjavama podstičete druge strukture i stvarate podele u državi.

 16. Rade komentariše

  Rakovicu ovako pomazes srbe u CG, svaka cast junace!

  5
  10
 17. Džonatan Livingston komentariše

  ajde vozi penalu

  7
  3
 18. neznani komentariše

  Ovaj covjek zna sto prica !!!

  6
  7
 19. Kontra revolucija komentariše

  Bravo Rakovicu! Realan kao i uvijek!

  9
  6
  1. Kontra revolucija komentariše

   Ponovo nije moj komentar !.

 20. Realan komentariše

  Rakovic je realan intelektualac. Bravoo!!!

  6
  7
 21. Rade komentariše

  Vi ste najbolji portal, podrska vama a naravno i Rakovicu

  7
  10
 22. Helm komentariše

  Inače Krivokapići vode poreklo od Orlovića Pavla koji je pre kosovske bitke bio gospodar Rudnika!

  1. Realan komentariše

   Drazeeneee javi seeee sta si se prepao od normalnih kimentara a Ima ih vise nego dovoljno.ZIVJELE NEZAVISNE C.GORA I NEZAVISNA SRBIJA I NISTA VISE OD TOGA .

   5
   2
   1. Realan komentariše

    Sad mozes da izbrises komentar slobodno.ali dzabe sve ce vise biti nas i Srba i Crnogoraca koji vole svoju domovinu. !!!!! CRNU GORU PA ONDA REDOM ,1 PoTKOSULJA PA KOSULJA PA DZEMPER SAKO ITD.nikoga ne mrzimo.

    5
    2
 23. zusi komentariše

  rakovicu pametan si ka vrabac u koljeno

  7
  6
 24. PRAVEDNIK komentariše

  rakovicu radis za tvoga pedera acu musliju i bi da vrsis razdor u crnoj gori ko je drbin a ko je cernogorac idi balego kod vucica i pitaj ga ko preda energetski siotem i jezero gazivode siptarima pitaj ga ko predade kosovo ,pitaj ga ko ubi olivera ivanovica ili odgovori onoj trajkovickoj dolje na kosovo jerb ona zna da su to napravili nalogodavac vucic i egzekutori radojicic i veselinovic , pitaj ga za savamali , jovanjicu ,krusik za ove 40 miliona koje brnabicka dade iz budzeta njenom bratu pa za ovoga andreja vucica koji pokupova toliko hektara po sremu i vojvodini ne petlja se udbasu vucicev i miloov u crnu goru . procita te narod odavno . crna gora je nezavisna drzava isto ka srbija a ti odjebi rakovicu slugo rezimska .

  4
  2
 25. Realan komentariše

  Najrealniji,najslobodniji,najdemokratskiji,pravi gradjanski i proevropski portal.BRAVO I PO 100 PUTA BRAVO.!!!

  4
  1
 26. Serdar49 komentariše

  Ovako sam napisao . svako slovo identicno. A vi ste uzeli i prepravili moj komentar.
  Zivkovicu mislio sam da ste posten covjek i novinar a ne da se bavite falsifikovanjem komentara .
  Molim da to prepravite . Ja sam sve kopirao pa cu pokusat na drugo mjest da vas deamtujem i dokazem sa cim se bavite.

  Nikad više zajedno. To je najpravednije i za Srbiju i za Crnu Goru. A vi iz Beograda nam ne pravite probleme. Takvim izjavama podstičete druge strukture i stvarate podele u državi.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.