Albanska opozicija radikalizuje aktivnosti

0

Lider albanske opozicione stranke Demokratske partije Ljuljzim Baša nakon sastanka sa predsjednicom Socijalističkog pokreta za integraciju Monikom Kruemadi najavio je radikalizaciju aktivnosti ujedinjene opozicije, prenosi portal a1on.

Kako je on rekao, sjutra u 18 časova svi glavni putni pravci u Albaniji koji su povezani sa Tiranom biće blokirani, kao upozorenje na eskalaciju građanske neposlušnosti. Prijepodne, kako je rekao, biće određeni zadaci prelazne vlade.

– Mi smo u dubokoj političkoj, ustavnoj, ekonomskoj i socijalnoj krizi i postalo je jasno u poslednja 24 sata da je zemlja je kompletnoj krizi u najznačajnijem procesu za Albaniju, odnosno u procesu evropskih integracija. Razlog tome je izborni kriminal. Nastavićemo s našim akcijama na svakom planu – rekao je Baša najavljujući blokadu puteva, te dogovor s opozicionom koalicijom o zadacima prelazne vlade kloji će garantovati slobodne i fer izbore.

Razgovaraćemo i o našoj platformi koju ćemo predstaviti Albancima, dodao je, te poručio da se ništa nije promijenilo u stavovima ujedinjene opozicije, koju je nazvao “novom većinom”: “Odlazak Edija Rame je pitanje o kojem se ne može pregovarati. To će dovesti do formiranje prelazne vlade za sprovođenje slobodnih i fer izbora”.

Ujedinjena opozicija u Albaniji prošlog četvrtka je blokirala ulaz u Tiranu, a od sjutra svakog narednog četvrtka će biti blokirani svi glavni nacionalni putevi sa severa ka jugu, koji vode do albanske metropole.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.