18. 10. 2018. - 16:31

FLEŠ

Ako ne bude vanrednih izbora: Milo naredio rekonstrukciju Vlade, na udaru Pažin i Darmanović

Ukoliko se ne odluči za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, Milo Đukanović će na jesen krenuti u rekonstrukciju postojeće Vlade, saznaje Borba. On nije zadovoljan radom pojedinh ministara, a kako saznajemo, na tapetu su Zoran Pažin i Srđan Darmanović, ministri pravde i inostranih poslova. Đukanović je upravo njih dvojicu označio kao kočničare u gradnji boljih odnosa sa Rusijom, kojim teži novi predsjednik Crne Gore.
Iako je spekulisalo da je Đukanović spreman da ide na vanredne izbore na jesen, sada je bliža opcija da se ide u rekonstrukciju Vlade.
“Đukanović procjenjuje da je javnost zamorena izborima u ovoj godini, iako je izvjesno da bi DPS ostvario dobar rezultat. Takođe, brojne slabosti koje postoje u partiji, kao i mimoilaženja više struja, želi da sakrije od javnosti. Najbliži je sada opciji da se krene u rekonstrukciju Vlade, a prvi na tapetu su Pažin i Darmanović, trenutno najveći anti rusofili u kabinetu Duška Markovića, kaže naš izvor.
U poslednje vrijeme su u neki bliski saradnici Đukanovića, koji nijesu iz sfere politike, na jednom mediju bliskom lideru DPS-a između redova, kritikovali upravo pomenutu dvojicu ministara, koji su inače bliski Dušku Markoviću.
“Ne bi bilo iznenađenje da Đukanović, ponudi ulazak u Vladu i opoziciji, jer procjenjuje da bi tim manevarskim potezom poslao poruku sadašnjim koalicionim partnerima da niko više nije siguran u vlasti”, zaključuje naš sagovornik.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *