Akcija u Podgorici i Beranama: Uhapšeno pet lica zbog utaje od preko pola miliona!

3

Pripadnici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Sektora za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma i Sektora kriminalističke policije su u nastavku kriminalisitičkog istraživanja kodnog naziva „Klap“ Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli dva izvještaja kao dopunu krivične prijave protiv 17 fizičkih i 14 pravnih lica.

Službenici Uprave policije su u akciji izvedenoj 11. juna 2020. godine po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva lišili slobode pet lica.

Slobode su lišeni Tijana Novaković (44), A.B. (40), Aleksandar Popović (49), Radovan Perović (46) i Elan Korać (40), koja su imala status ovlašćenih lica u osumnjičenim pravnim licima „VIP“ d.o.o Podgorica, „Beton Group Popović“ d.o.o. Berane, „Honigs“ d.o.o Podgorica i „Interijer Gradnja“ d.o.o Berane.

Četiri lica se terete za krivična djela utaja poreza i doprinosa i stvaranje kriminalne organizacije, dok se Popoviću na teret stavlja krivično djelo prouzrokovanje lažnog stečaja.

U redovnom postupku policija je podnijela izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv 12 fizičkih i 14 pravnih lica sa područja Podgorice, Nikšića i Budve, koja su, kako se sumnja, djelujući u okviru kriminalne organizacije u periodu od 2015. do 2019. godine, po osnovu utajenog poreza pričinili štetu budžetu Crne Gore u iznosu od oko 600.000 eura.

3 Comments
 1. Kafanski filozof komentariše

  Ho ho, jel se to sad policija i sudstvo hapsenjima udvaraju opoziciji ( buducoj koaliciji ) ?.
  30 godina nisu nista radili, sanmo cuvali Milovu guz..u !.
  Kad vidjese dolazak promene vlasti oni se vala razradili !.
  Trude se , trude !.

  10
  7
 2. Nedžad komentariše

  Evo neka se, na osnovu ovih uputstava, tužilašvo pokaže kao branitelj države i nekakakv sporovoditelj prava i zakona. Neka preslistaju (reći će da je prekasno iako su uredno dobijali prijave na koje nijesu reagovali) poslovne knjige LUKOILA, pumpe u naselju Konik, neka utvrde kome je i zašto vršen povraćaj poreza od sipanog goriva u vrednosti do 3000 eura mjesečno. Gorivo su sipali 100 taxi privrednika a povraćaj poreza je isplaćivan isključivo vlasniku jednog pružaoca radio usluga )Halo taxi).

  3
  1
 3. Nedžad komentariše

  Provjeriti treba da li je kasnije istu tu uslugu povraćaja poreza u još većem iznosu preuzela firma Euro Petrol (pumpa u blizini autobuske stanice). Treba li provjeriti da prvih 5 godina ova firma, zvanično, nije bila registrovana za pružanje taxi usluga niti je imaal jedno svoje vozila. Da li ta praksa traje u kontinuitetu već 14.god. Da li su kasnije su na čudan način “nabavili” dvadesetak licenci (iako na svakoj licenci zvanično piše da je ona neprenosiva) ali su zadržali i povećali povraćaj poreza. Izračunajte 14.godina po po minimum 3000 eura mjesečno. Ovo bezakonje je od sada je samo pitanje dobre volje islednih organa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.