Akcija “Stop neregistrovanim vozilima”: Za dan isključen iz saobraćaja čak 131 vozač

0

Zbog upravljanja vozilom kojem je istekla važnost registracije, samo tokom jednog dana, u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima, registrovan je, sankcionisan i isključen iz saobraćaja čak 131 vozač i vozilo što čini više od 10 odsto  broja kontrolisanih, saopšteno je iz Uprave policije koja je realizovala akciju “Stop neregistrovanim vozilima”.

Tokom realizovanja akcije kontrolisano je 1.205 vozila.

Kako ističu, ovaj podatak posebno zabrinjava, imajući u vidu rizike i posljedice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim vozilom, pored toga što ovakvim ponašanjem svjesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju.

“Zbog toga apelujemo na vozače, da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju i podsjećamo da upravljanje neregistrovanim, pa samim tim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju, ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje”, poručuju iz UP.

Cilj akcije je bio pojačana kontrola svih kategorija vozača i vozila, sa posebnim akcentom na kontrolu vozila kojima je istekla važnost registracije, a koja kao takva, suprotno zakonu učestvuju u saobraćaju.

Službenici saobraćajne policije će, u skladu sa zakonom, pored redovnih aktivnosti, nastaviti sa sprovođenjem pojačanih kontrola i ciljanih akcija, kako bi se neodgovorno ponašanje pojedinih vozača svelo na najmanju moguću mjeru, a ukupna bezbjednost naših građana, kao učesnika u drumskom saobraćaju, podigla na još veći nivo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.