20. 10. 2018. - 1:00

FLEŠ

Akcija MUP-a Srbije: Vođama klanova iz Crne Gore uzimaju državljanstva!

MUP Srbije pokrenuo je akciju provjere državljanstava bezbjednosno interesantnih lica iz Crne Gore, za koje se sumnja da imaju dokumenta te zemlje, potvrđeno je Borbi. Operativni podaci govore da su vođe kriminalnih klanova iz Crne Gore, vlasnici i srpskih pasoša, pa je naložena detaljna kontrola i provjera tih podataka. Do ovih podataka istražitelji su došli nakon što je donesena odluka da se crnogorskim kriminalcima zabrani ulazak u Srbiju.
“Vrh MUP-a je naložio detaljne provjere, jer postoji osnov sumnje da su pojedini, visokorangirani kriminalci iz Crne Gore vlasnici srpskih pasoša, a neki su prethodnih mjeseci, ilegalnim putem pokušali da dođu do tih dokumenata. Da li su oni koji imaju srpska dokumenta vlasnici pravih ili falsifikovanih dokumenta biće utvrđeno provjerom koja je naložena, kaže naš sagovornik.
Spekulisalo se i da je vođa “škaljaraca” Jovan Vukotić bio u posjedu srpskog državljanstva, ali da je prije par godina tražio otpust iz istog.
Srpski falš pasoš može se kupiti za nekoliko stotina evra, a originalna putna isprava, sa fotografijom, nekoga sa potjernice košta deset puta više.
“Kriminalcima kojima je zabranjen ulaz u Srbiju sada je važno da mogu nesmetano da uđu u državu koja im je već otkazala gostoprimstvo, a sa svojim papirima to ne mogu. Zato je MUP Srbije i pokrenuo akciju provjere svih baza podataka koje su njima u posjedu, da bi se uvrdilo ko od kriminalaca iz Crne Gore ima srpska dokumenta, originalna ili falsifikovana, navodi naš izvor.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *