17. 10. 2018. - 10:13

FLEŠ

Akcija MUP-a Srbije: Uhapšen ubica Nikšićanina Save Stevovića, ortaka Ljuba Bigovića!

Beogradska policija uhapsila je P.M. (27), zbog postojanja osnova sumnje da je 21. juna ove godine u Beogradu sa više projektila usmrtio Savu Stevovića (45) iz Nikšića. Sumnja se da je P.M. u Ulici Milana Jovanović u Savu Stevovića, koji se nalazio u parkiranom automobilu, ispalio više projektila.
Nikšićanin Sava Stevović bio je povezan sa ekipom koju je predvodio Ljubo Bigović iz Bara. Stevović je važio za osobu od povjerenja barskog klana, a koji je bio veza sa “rakovačkom” ekipom koju je predvodio Nebojša Stojković, zvani Stojke. Inače, Stojković je oženio rođenu sestru Ljuba Bigovića, koji se nalazi u spuškom zatvoru, zbog učešća u ubistvu Slavoljuba Šćekića, visokog policijskog funkcionera.
Nakon hapšenja Bigovića i razbijanja te grupe, Stevović se povezao sa klanom koji je predvodio Luka Bojović.
-Operativni podaci govore da je Stevović bio ozbiljan igrač u kriminalnim krugovima, koji je bio naslonjen na više klanova u Srbiji i Crnoj Gori. Takođe, imao je jake veze i u evropskom podzemlju, ali se sumnja da mu je glave, ipak, došla veza sa klanom Luke Bojovića, kaže naš sagovornik.
Kako saznajemo, od hapšenja grupe Ljuba Bigovića, on nije dolazio u Crnu Goru, a nastanio se u naselju Žarkovo. Stevović je poslednjih desetak godina živio u Švajcarskoj gdje je bio poznat tamošnjim istražnim organima zbog veze sa podzemljem u toj zemlji.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *