Akcija “Motocikl”: Od 1. do 3. maja sankcionisano 76 motociklista, iz saobraćaja isključeno njih 46

0

Tokom akcije “Motocikl” koja je realizovana od 1. do 3. maja kontrolisan je 461 vozač, a sankcionisano je njih 76, dok je iz saobraćaja isključeno 46, saopšteno je iz Uprave policije.

“Najčešći prekršaji koji su registrovani od strane saobraćajne policije bili su: upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje motociklom bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine”, navode oni.

Kako dodaju, imajuću u viduda su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju koristimo priliku da još jednom apelujemo, kako na vozače motocikla, tako i na ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu, i da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju.

“Uprava policije će i u narednom periodu, kako kroz preventive tako i reperesivne aktivnosti i pojačane kontrole, nastojati da utiče na poštovanje zakona i ponašanje učesnika u saobraćaju u cilju smanjena broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama”, poručuju iz Uprave policije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.