Akcija „Duvan“: Izdat 61 prekršajni nalog zbog pušenja u zatvorenom

0

U skladu sa predviđenim planom i programom Uprava za inspekcijske poslove preduzela je dodatne mjere i koordinisane aktivnosti kada je u pitanju kontrola konzumacije duvanskh proizvoda u ugostiteljskim objektima i radnim prostorima, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

Kako su naveli, u periodu od 9. do 12. februara 2022. godine turistička i zdravstveno-sanitarna inspekcija vršile su intezivne kontrole važećeg Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u svim opštinama širom Crne Gore.

– Shodno tome, inspektori turističke inspekcije u prethodna 4 dana kontolisali su ukupno 177 objekata, u 33 objekta konstatovane su nepravilnosti, usljed čega je izdato 45 prekršajnih naloga u iznosu od 12.500,00 eura. U ovom periodu nadležnom sudu podnijeta su 3 zahtjeva od strane turističke inspekcije za pokretanje prekršajnog postupka, pri čemu su takođe donijeta 2 rješenja o zabrani rada ugostiteljskih objekata i 2 rješenja o zabrani rada ugostiteljskih objekata pečaćenjem. U istoj akciji zdravstveno-sanitarna inspekcija je obišla ukupno 141 objekat (organi lokalne samouprave, privredna društva čiji je osnivač opština ili država, javne obrazovne ustanove, sudovi, Domovi zdravlja, privatne zdravstvene ustanove, Tužilaštvo) pri čemu su inspektori izdali ukupno 16 prekršajnih naloga u iznosu od 1.700,00 eura – istakli su iz Uprave za inspekcijske poslove.

Zaključuju da akcijama ovog tipa Uprava za inspekcijske poslove želi da stavi do znanja svim privrednim subjektima da poštovanje Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda nema alternativu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.