Akcija „Brzina” – zbog brze vožnje sankcionisan 431 vozač

0

Shodno najavljenim aktivnostima, službenici saobraćajne policije su prethodnog vikenda, pored redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, vršili pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, sa posebnom pažnjom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom brzinom većom od dozvoljene, kako u naseljenim mjestima, tako i van naselja.

Zbog počinjenih prekršaja po ovom osnovu, tj. prekoračenja dozvoljene brzine, samo tokom izvođenja akcije, u skladu sa Zakonom, registrovan je i sankcionosan čak 431 vozač.

Policijski službenici će i u narednom periodu, nastaviti sa preventivnim ali i represivnim aktivnostima i pojačanim kontrolama učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na one prekršaje koje vozači najčešće ponavljaju, kao što su – upravljajanje vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja uz korišćenje mobilnog telefona, vožnja bez korišćenja sigurnosnog pojasa, i sl.

Pored brojnih apela, pokušaćemo i na ovaj način da utičemo na neodgovorne vozače, kako bi u konačnom, smanjili broj saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.