Afera Atlas: Đurđić priznao krivicu, pa dogovorio kućni zatvor od pola godina

0

Bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić priznao je krivicu u slučaju Kaspia i potpisao nagodbu sa Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT), potvrdio je za FOS njegov branilac Lazar Aković. Kako je kazao, sporazumom je predviđena kazna od šest mjeseci koje bi izdržavao u prostorijama stanovanja.

Đurđiću se na teret stavlja krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju, a sporazum koji je Đurđić potpisao sa glavnim specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem juče je proslijeđen Višem sudu na razmatranje i odlučivanje, javlja “Pobjeda”.

Protiv Đurđića i biznismena Duška Kneževića u slučaju Kaspia podignuta je optužnica koju je Viši sud 20. maja potvrdio zbog sumnje da su nezakonito izdali garancije Atlas banke na iznos od 12.500.000 evra.

Kneževiću je prethodno vlasnik Kaspia Property isplatio 12,4 miliona evra za hotel „Princes”, međutim ta kupoprodaja nikada nije finalizovana. Kaspia je aktivirala garancije Atlas banke i na sudu dobila svoj novac, dok Knežević milione koje je uzeo nikada nije vratio banci.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.