Advokat HD Laković: Podnijećemo tužbu protiv Predraga Tomovića

Advokat HD Laković: Podnijećemo tužbu protiv Predraga Tomovića

Povodom teksta sa naslovom “Bivši direktor iznio teške optužbe: kompanija Laković hranu i opremu za bebe skladišti u kancerogenoj hali KAP-a!”, objavljenog dana 05.11.2018. godine na portal “Borba”, a u skladu sa Zakonom o medijima, kao punomoćnik HDL, zahtijevam da objavite sljedeći odgovor.

Navodi bivšeg izvršnog direktora u “HDL” Predraga Tomovića, da se prehrambene namirnice i hrana i oprema za bebe, bez dozvole nadležnih organa, drže u proizvodnoj hali bivše Prerade koja je puna kancerogenih i toksičnih čestica, predstavljaju apsolutnu neistinu. Radi se o zloj i tendencioznoj namjeri da se iznošenjem neistinitih podataka naruši poslovni ugled “HDL-a”.

To je samo nastavak dosadašnjih prijetnji Predraga Tomovića upućenih putem raznih dopisa, mejlova i sms poruka, da će iznošenjem određenih podataka i informacija nanijeti štetu ugledu i časti “HDL” , kao i njima bliskih lica i poslovnih saradnika.

Neistiniti navodi u vezi skladištenja hrane u “HDL”, kao i prethodne prijetnje o iznošenju podataka koji mogu štetiti ugledu firme i pojedinca, uslovljeni su novčanim potraživanjima Predraga Tomovića prema mojim klijentima, u stalno rastućim iznosima, od 183.630,00 €, pa sve do 500.000,00 €. Ponašanje Predraga Tomovića sadrži inkriminisane radnje, odnosno prijetnju koje upućuje na namjeru da ostvari protivpravnu imovinsku korist putem ucjene i iznude, a što predstavlja krivično djelo za koje je zaprijećena visoka zatvorska kazna.

Obzirom da je Predrag Tomović bio dugogodišnji prijatelj i saradnik sa sadašnjim izvršnim direktorom, to je bio jedini razlog za nesankcionisanje ovakvog ponašanja. Međutim, zbog izražene upornosti u ovakvom ponašanju, od strane ovlašćenog advokata dana 15.10. ove godine poslata mu je posljednja opomena da prestane sa nezakonitim ponašanjem. Očigledno, opomena nije imala uticaja, pa će protiv Predraga Tomovića biti podnijeta krivična prijava nadležnim organima.

Posebno naglašavam da se ranije proizvodna hala Prerade koristila za proizvodnju i skladištenje ambalaže za konditorske i druge prehrambene proizvode za firme širom bivše Jugoslavije (Takovo, Podravka, Frikom, Crnagorakop…), folije za domaćinstvo, tako da u istoj nikada nije bilo kancerogenih niti bilo kakvih drugih materija opasnih po zdravlje kako to neistinito navodi Tomović.

Inače, želim naglasiti da “HDL” posjeduje rješenje Ministarstva poljoprivrede – Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, Broj: 060-323/16-0306-4/7 od 04.12.2017. godine, kojim mu se odobrava obavljanje djelatnosti skladištenja hrane sa rokom važenja do 30.08.2020. godine. To je upravo dokaz o lažnim navodima Predraga Tomovića o neuslovnom i nepropisnom čuvanju i skladištenju.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *