Advokat Borivoje Borović za Borbu: Znamo koje svjedoke policija pakuje Vukotiću da ga optuže za surove likvidacije!

0

Vođi “škaljarskog” klana Jovici Vukotiću srpska policija pokušava da na teret stavi teška krivična djela izvršena u Beogradu, a priča oko falsifikovanja dokumenata je samo pokriće za to. U razgovoru za naš portal, njegov advokat Borivoje Borović tvrdi da on ima saznanja ko mu iz srpske policije sve to pakuje, kao i s kim je povezan. Dodaje i da Vukotić u utorak treba da bude izveden pred sud u Beogradu zbog falsifikovanja pasoša, ali da će on toga dana osporiti nadležnost tog suda.

“Vukotić je, šta god javnost mislila o njemu, otet u Turskoj i prebačen u Srbiju prorivzakonito. On nije dobio nikakvo rješenje o hapšenju u Turskoj, već su ga pokupili na ulici i protivzakonito prebacili u Beograd. Jasna je namjera da mu se na teret pokušavaju staviti najteža krivična djela koja su izvršena na teritoriji Beograda poslednjih godina i mi za taj plan znamo, kaže Borović.

Borivoje Borović

Otkriva i da znaju za plan vlasti da angažuju svjedoke saradnike koji će navodno optužiti Vukotića za neka ubistava.

“Pokušavaju da uvedu neke svjedoke saradnike i ja sve o tome znam. Kao što znam o kome je riječ i gdje su obavljali razgovore sa njima. Sve to je pokušaj policijskih vlasti da mu na teret prikače najteža krivična djela. Imamo određene sumnje ko stoji iza svega toga, ističe Borović.

Vukotić ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je 11. septembra protjeran iz Turske, odnosno deportovan je Srbiji. Njemu je Drugi osnovni sud odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da ne ponovi krivično djelo.

U Beogradu se zvanično sumnjiči da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave, za koje je zaprijećena kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Za njim je takođe na snazi crvena potjernica Grčke koja ga sumnjiči za trgovinu drogom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.